24/11/11

Agraïments i compromisos del diputat Nuet

El diputat Nuet fa un agraïment a les 279.562 persones que han votat la coalició ICV-EUiA a Catalunya, Coalició què cal tenir en compte és l'expressió catalana de la coalició estatal de les tretze organitzacions entorn al pal de paller d'Izquierda Unida.
JJ Nuet, en camisa azul claro.
Vist el magre resultat d'Equo a Madrid, em ve al cap l'entusiasme i les cabòries que dirigents significats de l'esquerra a Madrid, a Catalunya i del País Basc, havien difós. Fa entre dos setmanes i mitja i unes cinc que donaven per fet un mínim d'un diputat d'Equo per Madrid i com probable un segon, amb els que deixarien a IU en minoria. El compte de la lletera seguia amb dos diputats de Compromís a València (n'ha sortit un, i pel que se diu des de la pròpia ICV, amic polític de CiU i de Duran Lleida) i cap d'EUPV (n'ha tret també un). Líders que ara corren a desdir-se asseguraven que els Equo-ecosocialistes aconseguirien més diputats que IU, i que posarien a IU i a Cayo Lara en minoria al nou Grup parlamentari. Els més prudents dels entusiastes d'aquestes prediccions pro-Equo, insistien en que feien la concessió davant la incredulitat de l'oient, de que el grup parlamentari estatal com a màxim podrien ser dos o tres IU, dos o tres Equo-ecosocialistes, i un més que es podria decantar cap als Equo's, aquest era ni més ni menys que Gaspar Llamazares que es presentava per IU Astúries.
Uns quants dels que feien córrer aquests auguris ara proclamen en veu forta que el tercer diputat de la coalició a Catalunya, Joan Josep Nuet, estava cantat. Tanmateix això era ben al contrari. Si haguéssim considerat no que el tercer diputat fora segur com ara hi ha qui diu, sinó només que era altament probable que fos escollit, tothom pot veure que els tres últims Consells Nacionals d'EUiA, en que es va fer especial esment a aconseguir la coalició amb el segon diputat per EUiA en comptes del tercer, haguessin anat ben diferent, i el mateix coordinador i el propi Nuet ni haguessin perdut la última i decisiva votació del Consell Nacional d'EUiA.
Ho dic, i no esmentaré les persones, perquè després de la signatura maldestre per la part d'EUiA en que acceptava el tercer lloc a la candidatura, tothom hem tancat files i hem fet campanya a fons. Fins i tot el corrent Bastida d'EUiA que represento, i el nou Àmbit de reflexió, participació i acció (ARPA) inaugurat per contribuir a una nova EUiA i a una nova Coalició, ens varem comprometre a una treva orgànica per a poder dedicar totes les energies a la mobilització de la campanya.
Soc ben content de que la gent hagi votat per escollir en JJ Nuet i que hagi sortit diputat. Comparteixo el seu agraïment a tothom que ho ha fet possible sense distincions ni rancúnies.
En l’agraïment als votants d’ICV-EUiA i a la gent d’esquerres, en JJ Nuet esmenta "als milers d’activistes socials que s’han enfrontat a les polítiques de retallades dels poderosos... (i a qui d'EUiA) han perseverat en el treball i en l’aposta estratègica de la unitat superant les injustícies". Afirma "que hi ha una altra sortida per l’esquerra a la crisi, on el nostre poble sigui protagonista en els continguts i en les formes de decidir". Sobre la coalició estatal, en JJ Nuet indica "Les que no s’hi van sumar en el seu moment i ara no han obtingut representació parlamentària han de reflexionar sobre les seves decisions i els seus resultats i nosaltres les hem de tornar a convidar amb generositat a que se sumin, ara sense excuses, a la nova construcció de l’esquerra transformadora al nostre país". I alhora esbossa "Hem de reconstruir l’esquerra, la nacional a Catalunya i la federal a Espanya, ... hem de ser... oberts, plurals, pensant molt en la mobilització social i amb pluralitat ideològica... vol dir sumar i no dividir, vol dir compartir i no separar i vol dir cercar una majoria social i política que derroti la dreta i les seves polítiques... Cal seguir fomentant la indignació i l’articulació de la mateixa, cal estar molt propers al sindicalisme de classe per reforçar-lo davant els possibles atacs als treballadors i treballadores".
És un bon compromís, que actualitza el que vàrem fer per l"'Acord de candidatura conjunta dins EUiA a les eleccions generals del20-N: ... la màxima unitat de les forces socials i polítiques d'esquerres per fer front a les polítiques neoliberals d’ajust i retallades. La mobilització i la política unitària per desenvolupar polítiques d'esquerres es la millor resposta... Tant EUiA com IU han de treballar per amplies sumes on l'ecologisme polític i social, els sindicalistes, el nacionalisme d'esquerres i els moviments, entre ells el 15 M, organitzacions socials i partits que s'enfronten al neoliberalisme puguin confluir en la mobilització social i electoral... EUiA ha d'afrontar una nova etapa on encari el seu creixement entre la gent treballadora i jove amb mes pluralitat i encara mes polítiques d'esquerres; amb unes politiques coherents en la proposta i la gestió, des de la base social al treball parlamentari. Per això cal també una nova etapa de la Coalició ICV-EUiA..., inserida a les diferents realitats del territori, amb un funcionament mes democràtic, mes plural i mes mobilitzador". Aquestes línies de treball són concretes vers les forces socials, sindicals i polítiques existents, per això la importància del treball en equip, com finalitza l'acord: "En el cas que el company Joan Josep Nuet, que l'encapçalaria (la candidatura conjunta dins EUiA), surti diputat, s'establiran els mecanismes necessaris de treball conjunt al voltant de la tasca parlamentaria d'aquest, mecanismes de treball polític i d'assistència tècnica que seran compartits per poder fer un treball adequat en un marc de pluralitat política dins EUiA i IU".

No hay comentarios:

Publicar un comentario