14/11/11

Èxits de les dones

Moltes són les dones què estan totalment implicades en la preparació i organització del VII Fòrum contra les violències de gènere i el IV Europeu (17, 18 i 19 de novembre a l'Espai Francesca Bonnemaison).
S'obre pas entre la ciutadania la necessitat dels drets reals de les dones. Més en concret la mobilització i consciència per eradicar laviolència masclista, és un dels trets fonamentals del progrés de les concepcions democràtiques, dialògiques, d'igualtat cíviques i col·lectives en aquest segle.

Un dels èxits és el mateix Fòrum. En els tallers del Fòrum ja s'han inscrit gairebé 800 adolescents d'Instituts. A més a les conferències, seminaris, taules i debats, s'hi apleguen les persones professionals dels diferents àmbits d'aquesta greu problemàtica de la violència masclista, i un gran estol de voluntàries i compromeses. Potser cal reciclar a candidats i candidates electorlas perquè entre les propostes s'apropiïn dels conceptes bàsics i cabdals dels drets i de la igualtat de les dones, per contribuir a eradicar l' esmentada violència masclista. 
En el bloc d'HèliaDones MontserratVilàPlanas s'hi pot veure un apunt que ens planteja una perspectiva engrescadora. Se'ns parla de la violència oculta, motiu de l'exposició del Fòrum creada pel grup d'artistes, dones, "les golfes"; se'ns explica: "la Francesca parla de guerra, i tenim víctimes, tenim baixes, però també tenim èxits i victòries. Soc una de les convençudes que les dones junt amb els homes la guanyarem. Soc optimista, fa ja uns quans anys que hi ha dones que lluiten i treballen per canviar aquesta manera de relacionar-nos. I sobretot donen suport a les dones que passen per un procés de recuperació. Com les Dones de Vol o l’Associació contra la violència domèstica. Hi ha més possibilitat de sortir-se’n, de no estar sola. En els últims anys moltes dones que ja han superat aquest maltractament s’organitzen per ajudar i acompanyar a d’altres que encara estan buscant la sortida del túnel i que veuen la llum molt lluny o no la veuen. Ens cal entendre les vostres experiències. Com les ensenyen les dones de Violeta a Sant Joan Despí o les d'Ana Bella a Sevilla, “las supervivientes” o les de Noestasola de Sant Cugat. Hem de passar de focalitzar a la dona derrotada destruïda a tractar el conflicte i la problemàtica des dels ulls i vivències de la dona que supera el maltractament. Perquè al maltractament se l’hi pot fer front, plantar-li cara i superar-lo en molts casos. I aquests èxits d’una dona, és l’èxit i l’ànim de rebel·lia i lluita de totes les demes. Les dones maltractades han d’emergir, han de sortir de l’armari, i ho podran fer de la mà, de la veu, i de l’acció de les dones supervivents".
Extractes del Butlletí electrònic d'EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario