16/7/19

Convivència per menors migrants


Els drets del jovent i adolescents estrangers sense referències familiars, no acompanyades per adults, coneguts per l’acrònim ‘MENA’, és un nou focus de conflicte utilitzat per la ultradreta, racistes i feixistes, així com per un populisme còmplice i demagògic en els municipis.
El Masnou ha viscut l’últim episodi d’agressió en pla ràtzia o progrom contra una residència d’acollida a jovent menors de 18 anys d’origen estranger.
La majoria d’adolescents i joves en aquesta situació, uns 3.600 arreu de l’Estat, estan en situació de risc i desempara. El gruix procedeix del Magreb (Marroc i Argèlia), tot i que també de l’Africa Subsahariana, Síria, Europa de l’Est i de països en guerra.
Vaja que són persones menors immigrants i refugiades, no són delinqüents la gran majoria (el 82%), com els titlla l’imaginari de les ràtzies ultres i, ben malauradament, certs mitjans en la presentació de les notícies.
A El Masnou la Xarxa d’Acollida Popular del Masnou ha denunciat la ràtzia racista ultra que ha agredit a menors, personal educador del centre d’acollida i activistes, també el resultat grotesc que l’única detenció per part dels Mossos fou una membre de la Xarxa d’acollida. Esperpèntic. L’acusació s’estén al govern municipal (alcaldia ERC) per ‘no atendre les necessitats reals d’aquest col·lectiu i de no estar a l’alçada de la situació’.
Els precedents de ràtzies a Castelldefels i Canet, te un altre contrapunt en el posicionament contra un centre d’acollida a menors no acompanyats per part de l’alcaldessa de Rubí (PSC).
Està contrastat que la ràtzia va aprofitar la violació a la menor de Manresa per encendre l’odi als menors immigrants. No va ser una acció espontània de la població d’El Masnou, sinó que va ser convocada, organitzada i liderada per racistes i feixistes ben coneguts amb ultres d’altres poblacions.
La Generalitat és qui administra els centres d’acollida, la mateixa que dirigeix els Mossos que han estat comprensius o poc contundents amb els ultres racistes, mentre eren més agressius amb les persones defensores dels menors.
La cadena de tolerància, temor i complicitat contra l’agressió racista ultra fomenta una opinió de condemna injustificada a les persones joves acollides.
La convivència i els drets, la defensa de la diversitat i de l’acollida, l’hospitalitat, com a valors democràtics i republicans, són vitals per afrontar una entrada creixent de joves migrants, així com les ràtzies ultres racistes que furguen i divideixen les comunitats dels pobles. Cap tolerància ni complicitat és acceptable. 11 de juliol de 2019
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario