17/11/11

Comença el Fòrum contra les violències de gènere!

Comença el Fòrum!

17, 18 i 19 de novembre el VII FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE.
Espai Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere més baix, 7, BCN).
Un espai de participació, reflexió i aprenentatge. Un espai per «trencar el silenci» a través de la participació activa de totes les persones assistents.L’objectiu és generar una reflexió crítica al voltant de diversos espais socialitzadors o expressions culturals, com poden ser el cinema, la premsa o la música que perpetuen les relacions desigualsi la discriminació vers les dones i, alhora, veure què podem fer i quines eines tenim com a dones i homes per a lluitar contra la violència de gènere.
L’organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere
Sala d’exposicions. Vestíbul Espai Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere més baix, 7, BCN):
El grup Les Golfes Il·lustració, amb el seu art, contribueixen a la reflexió i la recerca d’alternatives que ens permetin construir relacions en què no hi càpiga cap tipus de violència.
Centre de Cultura de Dones, 2a planta:Exposició dels treballs presentats al VII Concurs per l’eradicació de la violència masclista, tot destacant els guardonats.
Dijous 17 de novembre
IV Fòrum europeu
9 - 9,30 h Inscripcions
9.30 - 11 h Debat
Com fem xarxa
Des de la pròpia experiència.
Polítiques d’igualtat.
Anàlisi de la situació de les diferents xarxes que lluiten contra la violència de gènere, existents a l’estat i a Europa.
15.30 - 18 h Taula rodona
Amb la participació de ponents de Palestina, Afganistan, Mali i Sàhara.
18 - 18.30 h Descans



18.30 h Conferènci
Dret de les dones a una vida lliure de violència
En els últims anys a nivell internacional s’han aconseguit molts èxits per la llibertat de les dones. També a Europa, i al capdavant, l’Estat espanyol amb lleis pioneres. En quin moment ens trobem? Com unir les legítimes posicions de les dones a nivell institucional amb les associacions i moviments socials a peu de carrer, per guanyar més força?
A la foto:  Vera Baboum, de Betlem (centre), Salam Almaslamani, presidenta de la Comunitat palestina de Catalunya (dreta), Maria Vilà, presidenta de Pau Sempre (esquerra). Foto: Àngels Tomàs. Juliol 2011.

No hay comentarios:

Publicar un comentario