7/11/11

Anglada feixista, a Salt ni de turista

 Salt: Stop al Racisme. La marxa va ser molt animada, es va desenvolupar en un ambient reivindicatiu i d'afirmació antiracista. "Anglada feixista, a Salt ni de turista" (de L'AURORA).
Resposta antiracista a Salt, davant la provocació del inici de campanya de PXC. Novament la vila de Salt va ser elegida pel populisme feixista de PXC per escampar el seu missatge d'odi i de confrontació entre les classes populars.
Des del moment que és va coneixia la noticia, des de l'assemblea dels indignats es va discutir que fer davant del que es considerava un nou atac a la convivència a Salt. En el debat van sortit temes força interessants, calia no fer res el mateix dia de l'acte de PXC i muntar alguna resposta més tard per no donar-li més publicitat? o era millor que l'acció fos el mateix dia de l'acte?, quin tipus d'acció? La propaganda calia fer-la solament en català o en altres idiomes?
De la discussió va sortir la decisió de fer una manifestació pel poble que acabes en la porta del centre cultural on els feixistes pensaven fer l'acte. Es va fer un manifest i un cartell per l'ocasió.

A la crida vam respondrà una heterogènia multitud, d'uns dos-cents saltencs, que vam manifestar-nos pels carrers més cèntrics, sortint de davant de l'ajuntament(Plaça Lluís Companys), continuant pel carrer Àngel Guimerà, plaça de la Llibertat i carrer Major, fins arribar davant de l'edifici municipal de la Coma Cros cridant consignes contra el feixisme, el racisme i la presència del president de PXC, Josep Anglada, a la població.
La marxa va ser molt animada, i tret de la intervenció d'un provocador feixista, fins a l'arribada a la l'entrada a la plaça del edifici de la Coma Cros, on els racistes de PXC pensaven fer el seu inici de campanya, es va desenvolupar en un ambient reivindicatiu i d'afirmació antiracista, amb consignes com, “Anglada feixista, a Salt ni de turista”.
Les tres entrades a la plaça de l'edifici de La Coma Cros estaven bloquejades per uns 70 agents dels Mossos d'Esquadra.
Davant l'impossibilitat d'apropar-nos més, la manifestació va acabar amb la lectura d'un manifest contra el racisme al final del carrer Sant Dionís, prop de l'edifici.
Publicat a L'AURORA · POR.

No hay comentarios:

Publicar un comentario