29/11/11

Un Estat Palestí viable

Un apunt al bloc de Pau Sempre ens remet a la declaració de Palestina al cor i a la tercera sessió del Tribunal Russell sobre Palestina. Avui és el Dia Internacional de la Solidaritat amb el Poble Palestí.
"“Amb Palestina al Cor” reivindica el dret legítim i fonamental d’autodeterminació del poble palestí, i dóna suport al posicionament, sigui quin sigui, de la població civil palestina en el procés d’incorporació de Palestina com a estat membre de ple dret a les Nacions Unides. Reivindica també la necessitat de crear un estat palestí viable com a pas previ i fonamental pel futur de Palestina.
El  29 de novembre es commemora el Dia Internacional de la Solidaritat amb el Poble Palestí. Aquesta data fou establerta per nacions Unides, ja que el 29 de novembre de l’any 1947 la ONU va emetre una resolució on es dictaminava la creació d’un estat jueu i d’un estat palestí. Aquesta resolució mai s’ha aplicat doncs mai s’ha pogut crear un estat palestí.
En la tercera sessió, el Tribunal Russell sobre Palestina ha dictaminat que l’estat d’Israel és culpable d’aplicar una política sistemàtica de segregació contra el poble palestí, és a dir d’apartheid. Per tant, el Tribunal demana que Israel sigui jutjat pels seus actes de manera col·lectiva com a estat i de manera individual sobre els responsables".
Per a més informació: Laila Serra Badran, <laila@nova.cat> Departament de comunicació de la Coordinadora Amb Palestina al Cor. Telèfon de contacte: 93 551 32 92.

No hay comentarios:

Publicar un comentario