9/9/11

Coscubiela

L'acceptació de Joan Coscubiela per encapçalar la coalició ICV-EUiA a les eleccions generals és una bona notícia.

En "Coscu" reuneix un bagatge de compromís social sindical prou important, des de la seva anterior responsabilitat de líder de la CONC. Coscubiela disposa de bona sintonia per la relació unitària amb la UGT; també pot vehiculitzar un enllaç més proper amb el sindicalisme majoritari a l'estat. A més, CCOO ha estat en la denúncia i la mobilització de les polítiques d'austeritat i retallades que arran la crisis han castigat a la població treballadora, tant les que va encetar el tripartit entorn el PSC (PSC, ERC, ICV-EUiA) com ara amb l'atac desaforat del govern CiU (amb el suport del PP).

Un altre element ben sensible és el posicionament precís, favorable des del primer moment, de Joan Coscubiela en defensa del moviment 15 M i la revolta de la indignació de les capes joves ciutadanes. Això atorga a la candidatura un interessant valor afegit.

Tanmateix aquet lideratge ha d'aconseguir tres elements de força significació.

Lidiar amb el substrat antisindical de bona part del jovent indignat revoltat, amb el fort recel del sindicalisme alternatiu minoritari però combatiu, i també afavorir llaços i aliances amb els segments amplis del jovent i població que veuen la llibertat de Catalunya amb l'objectiu de l' independentisme.

Encaixar amb la consciència ben estesa de la desafecció ciutadana amb les institucions, amb l'actuació i els privilegis de l'estament polític professional (l'anomenen "classe política"), expressada en la imatge del "No ens representen, no".

En tercer lloc. Aconseguir representar si més no la unitat de la coalició ICV-EUiA, amb l'encaix estatal de la coalició que fins ara ha estat IU-ICV-EUiA. Aquesta coalició està malmesa i amenaçada pel xocant anunci d'ICV de que no pensa que la coalició catalana ICV-EUiA vagi amb la coalició a l'estat amb IU. Avalaria la candidatura de Coscubiela la separació d'ICV amb la ruptura de la coalició d'IU i la d'EUiA?

Joan Coscubiela és una bona candidatura en la mesura que contribueixi a ampliar l'aspecte unitari, per tant amb totes les tendències, les d'ICV (de fet per la que es presenta), les del PSUC, les que no procedim del PSUC com jo mateix, amb sintonia i bona complicitat en la campanya i coalició amb EUiA i IU.

Del butlletí electrònic d'EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario