9/11/11

La violència oculta amb Les golfes

L'exposició d'enguany és una provocació conceptual intel·lectual als sentits en tota regla. La violència oculta no es veu, o gairebé no es percep, com a la vida quotidiana passa amb la violència de gènere, val a dir l'agressió i la dominació dels homes sobre les dones.
Quan sorgeix la nova persona assassinada, dona, se segueix difuminant el context i les causes d'aquesta xacra amb més víctimes que les del terrorisme, però amb molta menys atenció mediàtica i menys medis dels poders públics, inclosos els judicials.
El sistema patriarcal és el de la desigualtat entre el 51 % de la humanitat dona sotmesa i rebaixada pel 49 % de la humanitat home. Aquesta violència masclista forma part intrínseca de la desigualtat i el predomini dels homes sobre les dones.  La violència de gènere traspua per arreu, amb la qualitat de que es considera normal i des de sempre, encara que ara en les lleis i en certa consciència ja no es trobi just. Als estudis, a l'empresa, a la casa, les dones segueixen en desigualtat de condicions, més feina familiar, menys sou al treball, menys oportunitats en els lideratges i les creativitats.
A Internet en tenim un altre exemple pregon. Milions de pàgines sexy, sexis, de sexe on la dona és poc més que carn amb embolcall a comprar, i a vexar, per l'home.
I a la nit, pels carrers, les noies i les dones han d'anar amb por a ser vetjades per homes, pel fet natural de ser dones.
Per això Les golfes han anomenat l'exposició com a violència oculta. Tot un encert!
Aquesta exposició forma part del VII Fòrum contra lesviolències de gènere, dels dies 17, 18 i 19 de novembre. A l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.
Enllaços de Les golfes

No hay comentarios:

Publicar un comentario