25/4/19

Decàleg: Municipalisme


Decàleg de bases programàtiques de Sobiranistes · Eleccions generals del 28 d’abril del 2019
 
9. Municipalisme 

Els municipis són el primer àmbit de participació ciutadana, han de ser el primer àmbit de sobirania i de construcció de la república.

L'actual règim polític ha limitat i ofegat la vida dels municipis. Volem que els pobles i les ciutats siguin més habitables i solidàries amb les persones i no amb interessos aliens.

Per aconseguir-ho, els municipis necessiten el finançament que els hi  correspon. Els municipis son una eina imprescindible per atacar l'especulació a l'habitatge i per prendre mesures enèrgiques i valentes contra els grans  inversors i propietaris.

Tot això demana la participació i organització de la ciutadania i els  moviments socials. L'Ajuntament no pot ser només la institució, ha de ser la gent organitzada. Per això son el primer nivell de sobirania i de lluita per la república.

·         Derogació de les lleis Montoro que limiten l’autonomia de la inversió i finançament dels municipis.

·         Volem ajuntaments al servei i la participació de les classes populars i la ciutadania. Uns municipis amb autonomia, plenament democràtics, amb  consultes i referèndums vinculants i pressupostos participatius decidits pels veïns i veïnes.

·         Municipalització dels serveis bàsics: aigua, energia, transport, educació, amb una gestió pública i democràtica.

·         Pacificació i mesures contra la contaminació i el soroll. Treballarem per municipis feministes, lliures de xenofòbia i racisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario