19/4/19

Decàleg: Una majoria social i política del 80%


Decàleg de bases programàtiques de Sobiranistes · Eleccions generals del 28 d’abril del 2019
 


Entorn el 80 % de la ciutadania vol un referèndum per decidir, rebutja la monarquia, el Judici als líders independentistes, la Banca i l’Església catòlica. El 75,9% vol la república.

Les urnes, el vot i la decisió de l’1 d’octubre de 2017 van ser un exercici de la voluntat ciutadana que va mobilitzar a 2,3 milions de persones. Les prohibicions i la repressió de l’Estat no ho van poder impedir. La sobirania emancipadora catalana va culminar 7 anys de mobilitzacions inaudites.

Aquesta fita de sobirania democràtica, nacional i republicana determina l’evolució de la política catalana i estatal. La imponent mobilització de vaga ciutadana del 3 d’octubre assenyala un camí que aplega a la immensa majoria de la població enfront de l’agressió de l’Estat.
L’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol del PP, am
b el suport del PSOE i C’s, han mostrat que l’Estat ha pogut barrar el pas a la república a Catalunya. L’empresonament i l’exili dels líders cívics i polítics del moviment republicà i independentista agreuja i trastoca tota la situació i perspectiva política.
El Judici i la probable sentència condemnatòria és un conjunt de despropòsits que mostren la involució democràtica, a qualsevol preu. L’aparell de l’Estat està desfermat contra les llibertats en general i la sobirania de Catalunya en particular.

La força popular rau en articular una majoria del catalanisme social i polític del 80%. A partir de:
·         Aturar la repressió, les imputacions, alliberar els presos i preses polítiques, retorns de les persones exiliades.

·         Defensar l’absolució de les persones imputades i jutjades.

·         Preparar una mobilització general ciutadana per respondre a la previsible sentència condemnatòria.
·         Aconseguir el diàleg entre el govern estatal i la Generalitat per celebrar un referèndum d’autodeterminació, efectiu, acordat i amb reconeixement internacional.

·         Impulsar un acord d’esquerres i democràtic per fomentar les condicions pel referèndum.

No hay comentarios:

Publicar un comentario