2/5/09

Imatges eco-repressives

Amb l’argument de “con la repetición excesiva de las imágenes de las cargas policiales” el conseller d’Interior, Joan Saura, pretenia desautoritzar a l’oposició i a TV3, perquè “están dañando la imagen de los Mossos” (segons entrevista a El Periódico de Catalunya).

Però el Consell dels Audiovisuals de Catalunya ha conclòs que no van haver-hi grans desequilibris informatius. El veredicte discrepa del conseller, i fa esment a que el mateix Joan Saura havia acceptat una desproporcionalitat en l’ús de la força per part dels Mossos.

Es fa lliscar la teoria de la pinça entre oposició-CiU, Mossos-Càrregues repressives 18 M, part del PSC, per arraconar a ICV o fer-la saltar del govern, no és pas una bajanada. Ans l’assumpte de fons: són les causes de les imatges (la brutalitat mamporrera) o la retransmissió de les imatges? O el dany no esdevé de la repressió violenta dels Mossos sinó del medi missatger?

El problema s’agreuja perquè que la direcció política de la repressió a Catalunya sigui assumida des de la coalició que inclou a l’esquerra transformadora.

Com es podrà transformar la societat amb uns cossos què en essència són per preservar l’ordre del sistema actual, burgès. Una policia destinada a impedir les transformacions que facin perillar el poder de les classes dominants posseïdores?

La teoria de la transformació de la repressió en element d’eco-seguretat ciutadana, es va esfondrà a cada garrotada i puntada de bota. La imatge d’ICV i de la coalició ha quedat greument malmesa.

Com pot el conseller erigir-se en jutge i part d’ambdues parts? Dels repressors (subordinats i entrenats per Interior), i de l’estudiantat reprimit, pacífic, indefens, amb llibres a la ma com a protecció? No és possible entrenar els Mossos per reprimir, i alhora evitar que agredeixin.

Ens cal distanciant-se d’Interior. Millor fer-ho ara, que esperar la desafecció del jovent i de la gent treballadora.

1 comentario:

  1. La desafecció del jovent ja és un fet consumat. La classe treballadora fa temps que l’anem perdent de mica en mica.
    Però a mi, personalment, no deixa de sorprendre’m que s’hagi demanat aquest informe sobre la cobertura dels mitjans públics i privats (no només de TV-3) quan la qüestió per a la reflexió interna de la coalició ha de ser no la cobertura de la informació i les seves conseqüències per als Mossos, la Conselleria i per mateix Saura sinó el contingut d’aquestes imatges, la bàrbara actuació repressiva i la responsabilitat que tenim del què va passar.
    En el fons em sembla una cortina de fum per a desviar l’atenció i que la gravetat de l’actuació quedi emmascarada per aquest enfrontament entre Saura i els mitjans.
    ICV, com a partit, no ha de dir res??? Fins quant l’estructura del partit tancarà files en un pacte de silenci quasi obscè??
    Acabarem essent un partit residual. També culparem als mitjans? ...
    De aquellos polvos, estos lodos..

    ResponderEliminar