11/6/11

Crosses

La crossa de CiU és el PP. Mas necessita com l'aire del cel a Alicia Sánchez-Camacho.

Les retallades socials del govern de CiU, tant contestades des dels hospitals, les escoles, el sindicalisme, i pel jovent del moviment 15 M de les places, no són pas cap obstacle pel PP. El PP de Catalunya sap que per un anhelat govern estatal del PP es necessitarà, d'una o altra manera, la col·laboració del govern de la Generalitat, per tant de CiU. Això fa que s'ho vagi treballant. "Avui per tu demà per mi", malauradament és la dreta catalana i la dreta espanyola qui fan seva la màxima de la lluita solidària obrera.

És el PP qui permet que el govern CiU pugui anar endavant amb uns Pressupostos de la Generalitat que estisoreran bona part del que la població treballadora havia aconseguit, durant anys, arrencar en serveix i drets públics. A més de revestir la forma d'una revenja al tripartit, es pretén liquidar millores repartides en una munió de lleis, normatives i llocs de treball.

Estem davant una involució conservadora i reaccionària en tota regla, que poc te a envejar al programa de la FAES del PP, liderat per Aznar. La llei Òmnibus és de les ben il·lustratives. Arramba i destrueix en tot el que pot.

L'esquerra ha de superar el seu estat de xoc paralitzant. S'ha de prendre bona nota que la indignació mobilitzada no ha necessitat d'aquesta esquerra, ni la vol per considerar-la part del sistema polític transmissor de les imposicions de la dreta. ¿Com és sinó que el govern estatal del PSOE es qui aplica l'austeritat summa? ¿Com és sinó que algunes de les retallades varen començar en el tripartit?

Els polítics, també els nostres, han de allunyar-se dels privilegis, les poltrones i bons sous, de les catifes gruixudes que esmorteixen les concessions, les avinenteses i els pactes nacionals de país amb la dreta, les punyalades en les negociacions als aliats, les pràctiques tan poc transparents. Què car ens poden costar aquests set anys desaprofitats en el sentit de reforçar el teixit social i la mobilització ciutadana popular!

Convé en primer lloc cap avinentesa amb la dreta a Catalunya, ni CiU, ni el PP. En segon, obrir els ulls a les demandes del sindicalisme, a les del carrer, a la nova realitat política que representa la veu del jovent congregat entorn el moviment 15 M.

Les esquerres dels partits parlamentaris han de fer cura d'humilitat. Anar amb la gent i escoltar-la, fer-li cas, entendre la nova situació, lluitar amb els segments socials mobilitzats. Deixar de dir-li's el què han de fer, per passar a fer el que les necessitats populars i de la joventut demanden.

Del Butlletí electrònic d'EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario