15/6/11

Penosa condemna parlamentària de la mobilització indignada

El vot en contra de les retallades Mas-CiU està molt bé. La condemna -tres vegades al comunicat en pla bíblic- és penosa.

Això dóna oxigen al govern de CiU. A més pot perjudicar a la necessària unitat i massivitat per la gran manifestació del proper diumenge dia 19. La condemna divideix més que reforça el moviment i que sigui la pròpia massa ciutadana de gent que aïlli conductes no adients. Està clar que la decisió i esperit de les assemblees es d'acció pacífica i de no agressions. El moviment 15 ha deixat prou clar que més enllà de la resistència defensiva no era cosa seva col·lectiva.

No pactar i no cercar l'entesa amb la mobilització indignada allunya l'estament parlamentari d'esquerres de la mobilització massiva de la gent jove d'esquerres.

Què costava quedar-se amb la gent mobilitzada i enviar un o dos parlamentaris a fer el trist teatre del vot en contra de quelcom que tenia majoria per aprovar-ho de totes maneres? Què costava fer exercici d'imaginació i alternativa per contribuir amb la gent mobilitzada a la deslegitimització de la votació de les retallades? Perquè tant respectuosos amb els poderosos i tanta condemna a la gent jove colpida, farta i indignada? A què ve la vergonyosa referència a l'esforç dels cossos de seguretat, sense dir ni paraula dels provocadors professionals infiltrats de la policia i avalar les agressions a la gent concentrada? Ara se li diu agressió a uns crits i una pintura quant hi ha força gent que es passa mesos de baixa per les contusions produïdes pels cossos de seguretat? (amb això fins i tot parlo per experiència pròpia del 18 M "Bolònia", amb ni una paraula de les senyories). Potser no és una violència greu les retallades; no serà violent quan anem als hospitals i no hi hagin llits? S'ha desaprofitat una bona ocasió d'apropar-se a la veu mobilitzada de la gent indignada.

Ara mateix acabo de parlar amb dues noies afiliades d'EUiA i votants de la coalició, que han estat tota la nit i a les mobilitzacions del parc. M'han explicat, colpides i amb un fort sentiment, com a una amiga seva l'han pegat a consciència a les costelles doblegant-la, tot per parlar amb els guàrdies a les reixes, a una altra amiga li han destrossat dos dits amb la barra de ferro que pegaven durant la càrrega. Com ni diuen a això les senyories?

Com es pot així donar un bri de legitimació a la democràcia de les retallades tan poc democràtiques i gens socials?

El comunicat esmentat: Comunicat del grup parlamentari d’ICV-EUiA sobre els fets ocorreguts aquest matí davant del Parlament de Catalunya. Dimecres, 15 de juny de 2011spacer.avant dels fets ocorreguts aquest matí davant del Parlament de Catalunya, el grup parlamentari d’ICV-EUiA vol manifestar:

Els diputats i diputades del grup d’ICV-EUiA han expressat avui el malestar amb un vot en contra a uns pressupostos que són injustos i que no serveixen per la reactivació econòmica i que deprimeixen encara més la vida de la gent. El diputat Joan Boada ha estat l’encarregat de manifestar la indignació i el malestar aquest matí en la sessió del Parlament de Catalunya, en el debat de totalitat dels pressupostos de la Generalitat, amb la defensa de l’esmena a la totalitat.

Els diputats i diputades d'ICV-EUiA hem entrat caminant al Parlament de Catalunya i condemnem que no tots els diputats hagin pogut fer el mateix, de la mateixa manera que condemnem l’intent d’impossibilitar la celebració d’un ple del Parlament i el nostre exercici com a diputats i diputades.

Entenem el malestar i la indignació que hi ha instal·lats al carrer però condemnem les agressions a diputats i diputades de tots els grups parlamentaris i volem també reconèixer l’esforç dels treballadors i treballadores i mitjans de comunicació i cossos de seguretat que han garantit la celebració del ple.

El rebuig a les retallades significa expressar alternatives i teixir aliances però no impedir el debat parlamentari. Hem participat de les mobilitzacions al carrer, ens hem oposat a les retallades des del Parlament i estem presentant alternatives. Aquesta és la nostra resposta.

2 comentarios: