7/6/11

Tres setmanes

Qui ho hauria dit. El Moviment 15 M de les assemblees i acampades a les places va per la tercera setmana de vida. Vint-i-un dies intensos de mobilització, reflexió, debat i propostes. Ara es preparen unes noves manifestacions a totes les ciutats el proper 19 de juny. Fa dos dies una trobada de places va coordinar la remor de fons que desitja que el moviment segueixi.

La massiva rebel·lió de persones joves indignades gaudeix de bona salut. La simpatia entre la població s'acreix. Amb les places ocupades cívica i pacíficament pel moviment 15 M, la joventut ha aconseguit fer sentir la seva veu.

Hi ha molt a aprendre d'aquestes tres setmanes de convivència, compromís i mobilització. Pel cap baix mostren que hi ha i haurà lluita, moviment, mobilització i capacitat d'organització.

En només tres setmanes el moviment 15 M ha esdevingut en la mobilització i organització de jovent més important de l'estat espanyol i a Catalunya, des de fa trenta anys, amb un impacte polític que ningú pot desconèixer.

Les consignes, com les reivindicacions, expressen una profunda decepció amb els mecanismes polítics del poder establert, amb les realitats econòmiques, les institucions i els partits que beuen de l'establishment. Emergeix, amb el moviment 15 M, una nova capacitat de compromís, amb una voluntat de fer les coses de forma diferent de manera que els seus resultats siguin també distints a la perspectiva de postració que la ciris provoca.

Hi ha molta il·lusió per part de milers de joves en aquesta experiència tan positiva. Val la pena compartir-la i contribuir al seu progrés i bon fi.

Del Butlletí electrònic d'EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario