26/12/09

Hoy Jericó


Montserrat desde Betlem, en la gira de la Plataforma mujeres artistas contra la violencia de género. sábado, 26 de diciembre de 2009 20:53.

Crónica 5 de Montserrat desde Betlem. No podremos ir a Nablús. Ayer el ejército israelí asesinó en Nablús a tres activistas de las brigadas de Al-Aqsa de Al Fatah; y a tres trabajadores palestinos en Gaza. Intercambio con mujeres de Jericó. Vigilia en Betlem por el bombardeo de Gaza hace un año.


Avui Jericó. No podrem anar a Nablús. Ahir l'exèrcit va entrar a casa de tres activistes de les brigades de Al-Aqsa de Al Fatah i els han assassinat a sang freda, en diuen represàlia. També han assassinat a tres treballadors palestins a Gaza.

Avui hem tingut el mal despertar de sis assassinats palestins com a represàlia pel colon d'abans d'ahir. El que el va matar esta detingut, però l'exèrcit israelià ara inicia les seves incursions punitives, i això per la comunitat internacional no es terrorisme. Es l'eufemisme de "defensa".

Hem estat amb associacions de dones de Jericó. Hem intercanviat les situacions que viuen elles i les que vivim nosaltres allà. La companya de la Unió de les treballadores, ens deia que viuen la doble opressió de l'ocupació i a dins de casa, amb matrimonis forçats i maltractes.

Ha estat molt profitós i hem establert llaços per continuar treballant des de cada lloc.

Ara a la mitja nit anirem a fer una Vetlla a la placa de Betlem en record del bombardeig de Gasa ara fa un any. Cal dir que també hi érem, ens varen haver d'evacuar de Nablús, varem anar a donar sang als hospitals, varem fer també una Vetlla amb espelmes de denúncia i protesta. Un horror i terror sionista que tenim l'obligació moral de difondre arreu.

Molts records a tothom,

Montserrat

Plataforma unitària contra les violencies de gènere de Catalunya.


Fotos plantando olivos y frente a militares israelíes, de José Carlos Navas Collantes.

Crònica 1. De Betlem a Ramahala.

Crònica 2. La casa d'acollida Menhar de Betlem.

Crònica 3. Oliveres a prop de Betlem.

Crònica 4. De Jenin a Guilvoa, Palestina.


Al-Aqsa Martyrs' Brigades
كتائب شهداء الأقصى
Leader Marwan Barghouti (imprisoned)
Zakaria Zubeidi (former)
Naif Abu-Sharah (KIA)
Fadi Kafisha (KIA)
Yasser Arafat (deceased)
Ahmed Qurei Ideology Palestinian nationalism
Left-wing nationalism
Secularism
Socialism

No hay comentarios:

Publicar un comentario