25/12/09

Oliveres a prop de Betlem

Montserrat des de Betlem, a la gira de la Plataforma mujeres artistas contra la violencia de género. Divendres, 25 de desembre de 2009 0:14.

(En el blog hay un traductor automático al castellano de la página, sólo con hacer un click en la columna de la derecha).

(El tió forma parte de la tradición catalana pagana de estas fechas, asimilado a la Navidad cristiana católica; es un leño que se le alimenta para que produzca comida para toda la familia, y ahora regalos).

Crònica 3 de Montserrat des de Betlem. Dia 24. Plantem oliveres a prop de Betlem. Manifestació de rebuig amb les gaiteres perquè els israelians no deixen cultivar els camps als palestins. A la nit Concert a Betlem.

Hola bona nit del tió,

Avui hem fet una acció contra la ocupació anant a plantar oliveres a una muntanya a prop de Betlem.

La tàctica de l'estat d'Israel és, primer amb l'exèrcit els hi barren el pas als pagesos palestins perquè no puguin tenir cura dels camps. Al cap d'un temps legalment diuen que els camps estan descuidats i ja no son de ningú i passen a ser de l'estat. Al ser de l'estat els colons jueus ja poden construir un assentament i, per tenir cura de la seguretat dels colons, annexionen un tros mes de terra per fer una separació amb els palestins. Mica en mica, inexorable, ja tenen dins de Cisjordania un gran territori que han robat als palestins, amb clara violació de tot dret i acords internacionals.

Es el cas del turó i el poble que està al costat de Betlem, hem anat a plantar oliveres en un lloc que volen fer el cementiri de l'assentament israelià que ja tenen construït al costat. Hem plantat oliveres i l'exèrcit ha vingut mentre les plantàvem a preguntar que fèiem. Ens han deixat vigilant de lluny, però de ben segur que les aniran a arrencar.

A dins del poble, Israel han construït un filat i no deixen cultivar els seus camps als palestins. Hem fet una manifestació de rebuig tocant amb les gaiteres fins el límit de les alambrades.

A la nit Concert a la Plaça de Betlem. Ha estat forca animat i molt plena tota la plaça, doncs aquests any fa molt bona temperatura.

Una vegada mes hem cridat per la pau i per la llibertat del poble palestí.

Montserrat

Plataforma unitària contra les violències de gènere de Catalunya

Crònica 1. De Betlem a Ramahala.

Crònica 2. La casa d'acollida Menhar de Betlem.
Foto de grupo de Cruz Sánchez de Lara Sorzano.

No hay comentarios:

Publicar un comentario