26/12/09

De Jenin a Guilvoa, Palestina.


Montserrat des de Betlem, a la gira de la Plataforma mujeres artistas contra la violencia de género. Divendres, 25 de desembre de 20092 22:07.

Crònica 4 de Montserrat des de Betlem. Dia 25. Visita a Jenin i dinar a Guilvoa. Amb la presidenta de l'associació treballadora de Jenin. Estada a una escola de nenes i nens cecs.

Jenin es tota la regió del nord de Cisjordania (265.000 habitants i 83 municipis) que va resistir a la ocupació al 2002 en un combat amb molts morts i ferits. Actualment amb el mur mes llarg de Cisjordania, des del Jordà fins Turkamen.

A la trobada hem parlat les dones, i una advocada, presidenta de l'associació treballadora de Jenin, ha explicat que les lleis no defensen els drets de les dones i que per canviar/les i fer una Constitució, fa falta tenir un Estat palestí lliure.

La resta hem estat en una escola de nenes i nens cecs, hem dinat allà amb la peculiaritat que hi ha dos pobles, un palestí i un israelià, que s'han unit per un projecte turístic, i avui hem dinat amb els dos governadors junts en una mostra de la possibilitat de conviure. Al menys això han dit, encara que es poden comptar amb els dits d'una ma ells llocs on es possible quelcom semblant.

Avui volia anar a Nablús, però no ha estat possible, perquè ahir varen matar a un colon a Turkamen, i avui estaven tots els Punts de control molt lents i no ens asseguraven que poguéssim tornar a Betlem. Ho intentarem dema.

Des de Betlem una abraçada,

Montserrat

Plataforma unitàira contra les violències de gènere de Catalunya.

Esmeralda Grao cantant i Jack de pintor grafitti. Foto de Cruz Sánchez de Lara Sorzano.

Foto nen palestí de José Carlos Navas Collantes.

Crònica 1. De Betlem a Ramahala.

Crònica 2. La casa d'acollida Menhar de Betlem.

Crònica 3. Oliveres a prop de Betlem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario