27/12/09

De Nablús

Montserrat desde Betlem, en la gira de la Plataforma mujeres artistas contra la violencia de género. sábado, 27 de diciembre de 2009 21:56.
Crónica 6 de Montserrat desde Betlem. En Tel Aviv con mujeres israelíes y palestinas. A un año de la masacre de Gaza, vimos necesario definir mejor que significaba Paz para cada una de las partes. Emoción al llegar una compañera de Nablús. Hoy domingo, último día de la gira, el lunes será de vuelta todo el día.

Avui diumenge, l'últim dia de la gira, ha estat amb les Associacions de dones israelianes i palestines a Tel Avi. En aquesta complexa i desigual lluita per la pau, avui hem fet exercici i intent en quatre taules sobre temes candents: 1) la trata de dones en la prostitució i en el lloc de treball 2) La discriminació i assetjament al treball, 3) La lluita per la Pau, 4) Cercles o xarxes de dones.

Com era d'esperar al tercer punt es difícil d'arribar a conclusions. A un any del genocidi de Gasa les coses continuen molt malament pel poble palestí, com es va veure ahir amb la represàlia de l'exèrcit amb els sis assassinats. S'ha arribat a la conclusió que havíem de definir mes que volia dir la pau per cadascuna de les parts.

Ha estat molt emocionant quan ha aconseguit arribar una companya de Nablús, de l'associació Cercles de família. Per les dificultats habituals dels punts de control no ha pogut arribar fins la tarda, quan nosaltres portaven parlant des de les 11h del mati. Es una associació de familiars de morts, tant israelites com palestines, que fan sensibilització entre els nens i nenes per lluitar per la pau i l'acabament del conflicte, també ajudant en els problemes psicològics i a les famílies.

Dema ja tornem. Molts records i petons a tothom.

Montserrat

Plataforma unitària contra les violències de gènere de Catalunya.

Foto gaiteras de José Carlos Navas Collantes.

Foto de conferencia de Cruz Sánchez de Lara Sorzano.

Crònica 1. De Betlem a Ramahala.

Crònica 2. La casa d'acollida Menhar de Betlem.

Crònica 3. Oliveres a prop de Betlem.

Crònica 4. De Jenin a Guilvoa, Palestina.

Crònica 5. Hoy Jericó.


Nota de Egipto. En Al-Arish la policía egipcia impide el desplazamiento de la Marcha Libertad Gaza, sin posibilidad de salir de la zona donde se encuentra el hotel Sinai Stars, para que no lleguen a la frontera de Rafah. T: 0020 195549702/0034 659360879.

No hay comentarios:

Publicar un comentario