31/12/09

Teresa Sala en huelga de hambre por Gaza

Teresa Sala empezó una huelga de hambre ante la delegación de la ONU en El Cairo. Les robaron las mantas y se negaron a darle azúcar (la policía egipcia). En las primeras veinticuatro horas la embajada española tampoco quería hacerse cargo de las ciudadanas españolas. La denuncia por parte del grupo de apoyo a la Marcha de esta grave dejación de responsabilidades en los derechos humanos y democráticos, entre ellas la carta del diputado de IU Gaspar Llamazares al Ministerio de Asuntos Exteriores y a su titular Ángel Moratinos, o el apoyo incondicional de CCOO, ha contribuido a que la embajada haya asumido como mínimo la ayuda asistencial a la huelguista de hambre.

Reproduzco parte de la información. Se puede leer en castellano con el traductor disponible en el margen derecho del blog.

Comissió Catalana de suport a la Marxa a Gaza. Avui dia 29/12/09 a la Casa Palestina de Barcelona, s'ha realitzat una roda de prensa amb videoconferència amb els companys i companyes de la Marxa de la llibertat a Gaza. Han assistit els familiars més pròxims, i hem pogut comptar amb el testimoni de Marc Jamal, amb els dos pares a Al-Arish, el marit de la vaguista Teresa Sala, i amb la periodista Rita Marzoa que ha dirigit l'acte. Txell Brugolat ha presentat la concentració que es farà el dia 15 de Gener per commemorar la masacre a Gaza, ara fa un any on van morir més de 1.400 palestins, la majoria civils, hi va haver més de 6.000 ferits i unes 15.000 cases destrossades que no s'han pogut tornar a construir perquè no es deixa entrar ciment a la franja. Organitzen la manifestació la Plataforma Aturem la Guerra, la Comunitat Palestina de Catalunya i la coordinadora d'entitats Amb Palestina al Cor.

Maria del Mar Fernández, junt amb 6 persones més, van passar la nit davant la seu de les Nacions Unides per reivindicar que la marxa es pugui dur a terme tal com estava previst. Es demana que les autoritat egípcies els permetin arribar a la frontera de Rafah per tal de dur l'ajuda humanitària als habitants de Gaza. Recordem que fa més de tres anys i mig que viuen sota l'asfixiant bloqueig i el tancament total de fronteres. La reacció de la policia egípcia ha sigut desmesurada arribant a la negació dels drets més bàsics: els han acordonat en un espai de 3 m2, privant-los el dret d'anar al lavabo, requisant-los el menjar i les mantes. La situació s'ha tornat extrema quant se li ha negat a Teresa Sala -vaguista de fam- l'aigua amb sucre imprescindible en aquests casos. A hores d'ara hem pogut constatar que ja són deu vaguistes de fam de diferents nacionalitats entre les quals Heidi Epstein, supervivent de l'Holocaust de 85 anys. Aquest migdia han sigut desallotjat per 25 agents policials que han fet ús de la força i han requisat la documentació a alguns d'ells. La situació és de tensió, mentre avancen les negociacions per intentar arribar a la ciutat de Al-Arish on es troba un grup d'internacionals i entre ells alguns catalans.

Marc Jamal ha donat suport incondicional a la seva família i ha recordat que els marxants són els que estan lluitant per aconseguir el que el govern espanyol va dir que faria i no ha fet, trencar el bloqueig de Gaza, "Els nostres familiars estan fent allò que no ha fet el nostre govern, estan fent allò que legisla i garanteix el dret internacional".

El marit de la vaguista Teresa Sala, ha parlat amb Emergències Consulars a Madrid i li han dit que estan al corrent de la desatenció dels espanyols a Al Caire, però se'n abstenen de realitzar qualsevol gestió per ajudar-los argumentant que la marxa es va declarar il·legal. La seva parella ha alegat que no es tracta de política exterior espanyola, sinó que se li estan vulnerant els drets fonamentals i la seva seguretat com a ciutadana espanyola.

Teresa Sala aquest mateix mes va rebre el premi de reconeixement d'accions solidàries 2009 per la tasca que ha realitzat en la defensa de la pau i la llibertat, així com la seva dedicació a diferents entitats, com ara en la Plataforma Aturem la Guerra. http://www.molletama.cat/cultura/teresa_sala_premi_reconeixement_accions_solidaries_2009-5002017.html

Podeu contactar amb la Comissió Catalana de la Marxa a Gaza i amb els familiars dels marxants a través dels teléfons següents:

661469397 o 627448038.

www.marxapergazalliure.palestina.cat
http://noviolencia.nova.cat
www.palestina.cat
www.gazafreedommarch.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario