23/12/09

De Betlem a Ramahala

Montserrat des de Betlem, a la gira de la Plataforma de las mujeres artistas contra la violencia de género.

Crònica 1. De Montserrat Vilà Planas de Betlem a Ramahala. Matí hem fet el taller amb nenes d'una escola de Kalila. Concert amb mil persones a Ramahala. Manifest contra la violència a les dones, derogació dels permisos per circular pel territori. Les i els palestins exigien fi de l'ocupació i ser un poble lliure.

Bona nit, Ahir dilluns vam arribar a Betlem al cap de 20 hores de viatge des de Barcelona. Ens posaven al llit a la 1,30 h de la matinada dia 23..

Ramahala. Avui 23 ha estat el primer dia de ruta. Són les 1,44 h de la matinada i ara puc connectar-me per fi a Internet.

Al matí hem fet el taller amb nenes de una escola de Kalila, un poble a prop de Ramahala. Ha estat molt enriquidora la gran participació de les nenes als jocs. Al fer els murals moltes pinten la bandera palestina, però també els hi ha agradat molt pintar/se i fer se fotos que després hem passat a un PC i les han vistes projectades.

Hem anat a preparar el taller de les dones. Mentre hi hagut la recepció amb la ministra de Igualtat i l'alcaldessa de Ramahala, amb els corresponents ministres homes. Tensió quan s'ha proposat un manifest contra la violència a les dones; en un punt conflictiu en el que s'expressava que no haguessin de demanar permís per circular per el territori s'han encès els ànims palestins, ells no volen permisos sinó que acabi la ocupació i sigui un poble lliure.

S'ha acusat al govern espanyol de si intercanvia armes amb Israel. Hem aconseguit consens amb el manifest. Es fa palesa certa ingenuïtat de voler plantejar les coses d'un conflicte tant difícil, com si nomes existís la violència contra les dones, i no un conflicte armat i una ocupació de 60 anys.

Només podem enfocar les coses con intercanvi de les experiències d'unes i d'altres doncs no venim a donar lliçons. De fet el que venim es a sensibilitzar sobretot a les dones en un tema molt delicat i en el que hem de ser molt respectuoses.

Ens hem de fer fermes en el tema de la solidaritat entre les dones.

Hem fet el primer concert a Ramahala, amb un auditori que estava ple (unes mil persones) i que ha estat ple d'emocions amb les artistes i cantants.

Molt be els contactes que estic fent pel projecte de l'estiu de la Delegació de Dones sobre violència de gènere, per començar a Ramahala i a Betlem. He de concretar Nablus i somio amb Gaza. S'ha suspès la anada dema, tanmateix hi aniré .

S' han fet les dues de la matinada i estic dormideta,

Montserrat,

de la Plataforma unitària contra les violències de Gènere de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario