29/12/09

Huelga de hambre desde la Marcha por la libertad de Gaza


La Teresa Sala de Mollet, junt amb altres activistes de la Marxa per la llibertat de Gaza, ha començat una vaga de fam a Egipte, al ser ser retingudes i impedides d'avançar cap a la frontera Palestina.

La Teresa Sala de Mollet, junto a otros activistas de la Marcha por la libertad de Gaza, ha empezado una huelga de hambre en Egipto, al ser retenidas e impedidas de avanzar hacia la frontera Palestina.


Adhesiones solidarias a la Comunitat Palestina y a la Marcha por la libertad de Gaza: marxagaza@gmail.com.


Manifest d'entitats i partits polítics catalans de suport a lá Delegació Catalana de la Marxa per la Llibertat de Gaza

La marxa internacional no-violenta “Gaza Freedom March” comptarà amb la presència de 25 catalans, 25 participants de la resta de l'Estat espanyol i un total de 1.400 persones de 43 països diferents. Amb l'objectiu de solidaritzar-se amb la població palestina de la Franja de Gaza, la marxa sortirà des de El Caire el dia 28 i té previst arribar a la frontera de Rafah el 28 de desembre, amb la intenció d'entrar a Gaza. El govern egipci ja ha prohibit la marxa i ha amenaçat de reprimir-la per tots els mitjans, adduïnt que la frontera està tancada i que així romandrà durant les properes setmanes.

El Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació espanyol ja ha comunicat a tots els espanyols participants a través d'una nota a la seva pàgina web que desaconsella viatjar a Egipte amb fins polítics per correr el risc de ser detinguts:

“Se informa a todos aquellos ciudadanos españoles que tenían previsto participar en la Marcha por la Libertad de Gaza (…) que esta marcha ha sido prohibida por las autoridades egipcias. Así pues, cualquier extranjero que realice actividades de tipo político en cualquier parte de Egipto se arriesga a ser detenido. En consecuencia, el Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación desaconseja a los ciudadanos españoles su traslado a Egipto con el fin de participar en cualquier iniciativa de carácter político.”

Les organitzacions sotasignants exigim:

-Que el règim egipci permeti la marxa no-violenta cap a Gaza

-Que Egipte i Israel aixequin el bloqueig que la Franja de Gaza està patint des de fa més de 3 anys i mig

Recordem que la Marxa per Gaza Lliure coincideix amb el primer aniversari de la massacre de més de 1.400 civils palestins de Gaza i que Israel ha desoït les crides internacionals per deixar entrar material per a la reconstrucció de les infraestructures de la franja.


http://www.pazahora.org/GazaMarchaLibertad.html
http://marchaporgazalibre.org
http://solidariosengaza.wordpress.com
http://www.marxapergazalliure.palestina.cat
http://www.palestina.cat
http://www.vivapalestina.org
http://www.gazafreedommarch.org
http://www.womensaynotowar.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario