17/11/22

Sostre abusiu

L’especulació i abús malmeten una part sensible del lloguer d’un sostre on poder-hi conviure. Els desnonaments s’escarneixen entre la població més necessitada. La judicatura i la repressió via Mossos, colpeixen sense compassió a famílies a qui la crisis els hi xucla els minsos recursos, moltes vegades procedents d’unes subvencions-ajudes amb caire de caritat i almoines. En aquest context l’alcalde de Premià de dalt, de Junts, coalitzat amb el PSC, no fa escarafalls d’alimentar la bestia negra ultra, agressiva i paralegal, dels matons de Desokupa.

El 21,2 % de l’habitatge habitual a Catalunya és de lloguer (segons l’Agència Tributària), el segon percentatge més alt després de Mallorca, el tercer Madrid.  La infàmia te una empremta estatal. El Tribunal Constitucional va anul·lar el topall dels lloguers i la seva regulació en la llei d’habitatge del Parlament. El govern de Pedro Sánchez /PSOE-UP), torna a encallar en els seus pactes amb la llei d’habitatge estatal; privilegis quan no barra lliure pels grans fons immobiliaris. Podemos i ECP/BComú, ho denuncien públicament, tanmateix no passen de la rebequeria i la impotència a l’hora d’aconseguir uns mínims acceptables pel veïnatge inquilí, els sindicats de lloguer i les PAH. El PSC es plega als poders immobiliaris referenciant-se en l’antic alcalde socialista de Barcelona, Joan Clos, ara cap de la patronal espanyola immobiliària.

El Sindicat de llogaters, AAVV, Entitats i PAH sostenen una denúncia cabdal basada en una mobilització continua a peu de carrer. La consigna “Fora fons voltors dels nostres barris” ha ressonat al Congrés immobiliari The District, que s’està fent a la Fira de Barcelona. BComú i CUP han donat suport a la lluita.

El president de la Generalitat encara els Pressupostos per 2023 amb el suport de 33 escons, conseqüència de la ruptura del govern per part de Junts. Aragonés proposa ma oberta a Junts i unes noves majories per aprovar-los. La conjuntura de crisi governamental hauria de fer girar aquests pressupostos vers incloure les partides necessàries per recuperar el pacte amb al CUP-G. A ERC li correspon superar les impossibilitats pressupostàries precedents de les línies roges de Junts, val a dir dels poders neoconvergents, així com fer valdre els suports al govern estatal; l’entesa amb BComú també resulta imprescindible. El govern que s’ha atorgat la representació del 80 % de la població, malgrat que no sigui així en el Parlament, convé es presenti amb l’as d’un tomb social pressupostari.

Alertem de les ordres d’expulsió i detenció de Mohamed Saïd Badaoni i d’Amarouch Azbir; el primer te el suport de l’Ajuntament de Reus, com a garant de la seva activitat, per res perillosa. La Llei d’estrangeria és un altre obstacle que malmet les condicions de vida sobretot de dones, fomenta la repressió indiscriminada, el racisme i la islamfòbia. La seva derogació és un altre pacte incomplert pel govern estatal que alimenta la ultradreta.

Rússia vol glaçar les vides i minar la moral de la població ucraïnesa; la destrucció d’una tercera part de les centrals elèctriques és una condemna mortal davant el fred hivernal. Altrament la conquesta del territori sofreix contratemps, l’exèrcit rus està evacuant a la població de Kherson, obligada a retirar-se a l’altra banda del riu Dniéper. L’Aurora defensem Sotsialni Rukh (Moviment Social) i Ucraïna, mentre lluitem dins la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna, contribueix al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729.

20 d’octubre de 2022

No hay comentarios:

Publicar un comentario