17/11/22

Prepotència impune

L’exempció de l’Impost sobre el Patrimoni a Andalusia a les grans fortunes mostra la impunitat dels privilegis caciquils als magnats dels diners i al capital financer. L’oprobi del servei de Rodalies de Renfe forma part d’una altra impunitat que damna a la ciutadania treballadora. La irrupció i intervenció estatal (Guàrdia Civil) a la conselleria d’Economia ara fa cinc anys (20.09.2017), junt a l’encerclament policíac i assetjament a la seu de la CUP, formen part de la prepotència repressiva que supura en totes les relacions, tractes i imposicions de l’Estat espanyol vers Catalunya. Són ferides que aprofundeixen una escletxa que només fa que ampliar-se sense capacitat de guarir-se. El diagnòstic de prepotència, privilegis i vexacions, resulta aclaparador. El remei va d’amnistia, república, autodeterminació i llengua.

Les rebaixes decretades a Andalusia són per a qui disposa de més d’1 milió d’euros de patrimoni. A Madrid capital són setze mil les que gaudeixen d’aquest privilegi fiscal. Són una partida substanciosa de diners que drenaran les polítiques socials. En el conjunt estatal es tracta d’una població de menys de 190.000 persones. Aquestes mesures esbossen un futur llaminer per l’ínfima part de rics i milmilionaris que promouen i financen la dreta i ultradreta (PP, Vox).

La subvenció governamental estatal per rebaixar o fer gratuïts el transport públic fins a final d’any, ha sofert uns danys enormes amb les aturades i desgavell del ferrocarril de rodalies de Renfe. Tot l’important projecte de situar la mobilitat de la ciutat de Barcelona i de l’Àrea i Regió metropolitana a uns estàndards europeus, com la concepció d’una mobilitat sostenible que rebaixi les contaminacions, tenen un taló d’Aquil·les en el desgovern entre ciutat, àrea i regió, en el que respecta a l’eix cabdal del transport ferroviari, sense desestimar la xarxa de carreteres, aeroportuària i marítima. El Consistori barceloní ha adoptat (BComú, ERC, Junts) demanar que es faci d’una vegada el traspàs de Rodalies a la Generalitat. També que es prorroguin les subvencions actuals al transport. Un front pràctic, Ajuntament de Barcelona i Generalitat, podria facilitar una raó i una força imponent per aconseguir polítiques i pressupostos suficients, que alleugerien els estralls de la crisi a la majoria de la població treballadora.

La Fiscalia demana 12.000€ de multa i un any d'inhabilitació per a l'exconsellera Meritxell Serret per la seva implicació a l’1 d’octubre. No hi ha aturador a la voracitat repressiva. Ni la taula de diàleg, ni les amenaces dels fulls de ruta per la independència a la tardor del proper any, posen seny i frenen la prepotència desfermada estatal. Alhora s’aixequen les veus dins les quatre mil cinc-centes persones repressaliades de que n’hi ha de primer i segon ordre. L'Acord Social per l'Autodeterminació i l'Amnistia hi te molta feina a fer. L’amnistia, junt a la defensa i cura de la llengua, són palanques vitals en la redefinició, impuls i fermesa del moviment per les llibertats i l’emancipació catalana.

Saludem la inauguració de l’Escola de la CUP, el cap de setmana passat, on s’ha presentat el Centre d’estudis Unitat Popular amb un esperit obert a compartir amb diferents tendències polítiques revolucionàries; es defineix com un espai cultural de recerca que s’alimenti i contribueixi a la lluita treballadora i revolucionària, incloent els diversos aspectes intel·lectuals i socials, atentes al canvi climàtic, així com a la importància del moviment feminista. Hi ha una preocupació sincera i honesta per un nou sistema, un nou món que superi els poders econòmics, polítics, estatals i morals dominants, en el que la meitat de la humanitat deixi d’agredir, subjugar i dominar a l’altra meitat, així com a la natura.

Hem participat a la conferència de Sotsialni Rukh, a Kíiv, en la delegació de la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna; la solidaritat ha de ser pràctica i útil a la lluita de resistència contra la invasió de Rússia. Mentre, Putin decreta una lleva per fer front a la contraofensiva d’Ucraïna; alhora es preparen a correcuita uns referèndums, protegits per l’exèrcit rus, per declarar l’annexió dels territoris del Donbass a la Federació de Rússia. El dret a l’autodeterminació ha de ser radical i lliure; uns referèndums organitzats sota la llei marcial, amb un governador militar de la potència imperialista invasora tenen una ínfima credibilitat. Una Ucraïna lliure, on cada territori decideixi el que millor consideri, és una baula decisiva per una Europa lliure, unida i en pau. Ajudeu a l’acció solidaria de L’Aurora amb una petita aportació econòmica al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729.

22 de setembre de 2022

No hay comentarios:

Publicar un comentario