17/11/22

Vivència sexe-afectiva

L’educació sexe-afectiva sofreix una notòria absència al llarg de les nostres vides, la substitueix la ignorància, el morbo, la hipocresia, la repressió moral i material. La violència, agressió i abús sexual a la infància, anomenada vicaria, es manté hermètica, oculta en el sí de les famílies, a les llars, centres escolars i de rehabilitació de criatures. El desig, el plaer, les cures, el benestar físic i intel·lectual, els sentiments, el benestar espiritual, l’estima a les altres persones i a la natura, sembla que hagin de ser coses d’un altre món no tangible. Aquests són els dos eixos que estructuraran les ponències, debats i tallers del XVIII Fòrum contra les violències de gènere. El debat i la polèmica entorn la llei Trans, és un contrapunt de context que planejarà per l’Espai Francesca Bonnemaison.

Allò de “putes... nimfòmanes... follareu” en una orquestrada i acurada coreografia de terrorisme violador que des del Col·legi Major Elías Ahúja va aixecar la llebre. La resposta va ser per part de l’alumnat de l’Institut Pérez de Guzmán: “No, la violència no és tradició! Y no te justificació! Més respecte! Menys masclisme!”

La hacker justiciera Lisbeth Salander no donaria l’abast a l’hora d’enfrontar-se en la multiplicitat omniscient dels agressors masclistes; cada cas individual, cada acte de dominació institucional, social, mitològic i moral, no te una explicació suficient en la barbàrie particular, ni en l’apetència sexual, ni en la virilitat i la testosterona, sinó en el sistema social i de poder i moral que com institució col·lectiva sotmet a mitja humanitat, dones, per part de l’altra mitja, homes. Aquesta profunda divisió i domini, que dura entre 4.500 i 5.000 anys segons la ciència antropològica, interfereix i dificulta una vida sana entre les persones; La tremenda desigualtat entre homes i dones corrompeix la igualtat formal, els principis ètics, així com la capacitat de les classes treballadores per fer un front sòlid contra la depredació i explotació econòmica.

Els Estats, els propagandistes de la moral vigent i els intèrprets dels valors simbòlics, combinen temors, prohibicions, condemnes eternes i repressió als individus, gènere i sexe, sobretot tractats com a cassos particularr, sense moure ni un mil·límetre el sistema polític i ideològic de creences i mites que fan possible i alimenten aquesta xacra tant quotidiana i actual. Negocis de tot tipus, legals i il·legals, la industria de la comunicació audiovisual i les religions, espremen a fons el morbo i les més baixes passions entorn el sexe i la violència.

Ens cal foragitar temors i prohibicions, per promoure una educació sana, lliure creativa, crítica i dialèctica, lúdica i plaent, compenetrada amb l’equitat, les cures a la natura i a les seves criatures, entre elles les humanes, per tant dones, homes i infants.

L’èxit de la manifestació estatal de pensionistes anima aconseguir un nou pas endavant de la lluita a la mobilització estatal sindical, convocada pel 3 de novembre a Madrid, en defensa del salari per combatre els estralls de la inflació i les conseqüències més bàrbares d’empobriment, fruit de la preeminència de l’interès del gran capital i fortunes.

El XVIII Fòrum contra les violències de gènere, de lema “No va de sexe, va de poder”, serà el 3, 4 i 5 de novembre a l’Espai Francesca Bonnemaison (c/ de Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona).

Kherson és una zona on es juga una derrota de l’exèrcit rus, dedicat a consolidar la divisió i annexió del territori d’Ucraïna. L’Aurora treballem amb Sotsialni Rukh (Moviment Social) i defensem la resistència ucraïnesa, ho fem amb la solidaritat i lluita dins la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna, contribueix al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729.

27 d’octubre de 2022

No hay comentarios:

Publicar un comentario