17/11/22

Aplaudiments enverinats

L’escarni excloent de l’escridassada i xiulada contra Carme Forcadell, a l’acte de l’Arc de Triomf, convocat pel Consell per la República pel cinquè aniversari dels fets d’octubre de 2017, expressa prou més que una rauxa efímera de tardor. La metabolització de la rebel·lió de les urnes i els somriures, inclou la repressió estatal desfermada que segueix malgrat no aconsegueixi sotmetre ni evitar la lluita per les llibertats catalanes. La indigestió dominant encadena un nou episodi amb la crisi del govern esperonada per Junts. La bifurcació d’escenaris aflorada a la Diada esdevé punyent, fa camí en el nou cicle, vers aconseguir estratègies compartides i aliances republicanes guanyadores.

La negociació dels Pressupostos es manté en un segon pla de discreció, quan és la pedra de toc sobre si hi ha canvis significatius dedicats a la majoria ciutadana i social del país, així com a les necessitats d’un territori harmònic amb la natura, o el gruix del flux financer es dedica a les butxaques de les grans empreses i capitals (energètic, salut, bancs, farmacèutic, immobiliari, turístic).

Les iniciatives innovadores i agosarades sobre el pla pilot per la Renda bàsica universal, o les de polítiques d’Igualtat i Feminisme, haurien de gaudir d’unes partides financeres suficients a l’alçada del repte dels objectius que pretenen. La gran escletxa de desigualtat a l’educació, habitatge, precarietat i pobresa, a la salut i també a la pròpia llengua, necessiten capgirar les impossibilitats actuals dels pressupostos. Aleshores es facilitaria que les realitats sindicalista, municipalista, feminista, climàtica, lloguers, pensionista, fessin atenció a les alternatives republicanes i autodeterministes d’una Catalunya democràtica.

La repressió policial i judicial tritura implacable les il·lusions en suturar l’escletxa creixent entre l’Estat i Catalunya. Les causes vives de les quatre mil milers i mig de repressaliades i encausades fan pols les temptatives de diàleg. El TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) inicia el judici a la component sobiranista de l’antiga mesa del Parlament que presidia Torrent. La Fiscalia demana penes d'inhabilitació per desobediència per haver permès el debat de dues resolucions sobre la monarquia i l'autodeterminació malgrat les advertències del Tribunal Constitucional. No hi ha ni autonomia pel debat de les electes representants de la sobirania ciutadana en el Parlament. L’Acord social per l’Amnistia i l’Autodeterminació s’ha de fer notar en aquest context de bloqueig repressiu.

Aquest 7 d’octubre, Jornada Mundial pel Treball Digne, està dedicat als milions de gent treballadora de tot el món que necessiten i reclamen justícia salarial. En aquest sentit, cridem a participar a les concentracions convocades per CCOO i UGT i els altres sindicats, per la millora dels salaris, minvats pel la inflació, i dels convenis col·lectius, així com anar el 15-O a Madrid a la manifestació estatal de les coordinadores de pensionistes.

Tot el suport al clam “Dona, Vida, Llibertat” de la revolta del vel de les dones iranianes. Així com desig de la victòria de Lula a Brasil que descavalqui Bolsonaro i les polítiques d’extrema dreta del govern.

La Federació de Rússia de Putin ha decretat l’annexió dels territoris i repúbliques del Donetsk, Lugansk, Zaporíjia i Kherson (15 % d’Ucraïna, 4 milions de persones), com a botí de guerra que concreta l’amputació d’Ucraïna, com va fer amb Crimea al 2014. Els referèndums d’annexió en aquest territori, realitzats sota la bota militar imperialista russa, no disposen de cap credibilitat sobre una lliure decisió sobirana. No hi pot haver-hi pau i llibertats i unitat a Europa amb la guerra d’agressió russa; com tampoc amb la continua expansió de la depredació militarista nord-americà a través de l’OTAN. Som amb Sotsialni Rukh (Moviment Social) compromesos amb la resistència ucraïnesa. L’Aurora actua dins la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna, ajuda amb la teva contribució econòmica al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729.

6 d’octubre de 2022

No hay comentarios:

Publicar un comentario