17/11/22

Derogació del delicte de sedició

Bankia queda sense cap condemna malgrat el greu perjudici que ha provocat als pressupostos estatals i a milers de petits estalviadors/es, els cràpules impunes, és el poder de les finances i la parcialitat de la judicatura monàrquica. Bolsonaro no accepta la victòria electoral de Lula, tempta la desestabilització colpista; l’avenç de les esquerres enfront la ultradreta dependrà de que la mobilització popular freni i faci enrere la reacció atiada pels sectors més immobilistes de la patronal i militars. La Terra esdevé poblada per vuit mil milions d’habitants, la humanitat necessita treball, educació, llibertat, equitat, estima de la natura per sostenir una convivència saludable, font de vida creativa.

Les perspectives d’incerteses que ofereixen els poders financers i de les grans multinacionals, estan impregnades de militarisme i guerres, precarietat i fam, terror, destrucció i sang, opressió, explotació i dominació. És el tribut i l’escarni a gran escala de sostenir un sistema econòmic, social i polític, que roba el fruit del treball i vexa i viola a les dones. El mite del Déu Capital financer, junt el panteó de les elits de la propietat privada i dels mitjans de producció, forma part de les creences i forces que destrueixen la humanitat, la natura i el planeta. Una revolució comunera i feminista esdevé de necessitat vital.

El govern estatal posa sobre la mesa de diàleg la reforma del delicte de sedició per apaivagar i esvair la ferma resistència de la mobilització independentista. Tanmateix fa la impressió d’una pastanaga mentre el dany de la repressió colpeix dur, des de la judicatura i les policies i la monarquia, les 4.500 persones repressaliades, imputades, empresonades i exiliades. El govern ha de derogar el delicte de sedició i rehabilitar a les persones i entitats colpides. El que Catalunya necessita, la demanda del clam popular, si es tracta de mesures democràtiques de llibertats, és l’amnistia, el dret a l’autodeterminació i la república.

Saludem la mobilització sindical estatal a Madrid per “Salari o conflicte” d’aquest 3 de novembre.

Avui comença el 18è Fòrum contra les violències de gènere: “Violència sexual. No va de sexe, va de poder”, entorn els eixos de Violència sexual i Violència vicària; es desenvolupa el 3, 4 i 5 de novembre a l’Espai Francesca Bonnemaison (c/ de Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona).

Us convidem a la xerrada-debat: ¿L’esquerra ha d’estar amb la resistència ucraïnesa?; on dialogarem sobre els molts interrogants que planteja aquesta guerra. Les persones ponents: Andriy Movtxan, Activista ucraïnès d’esquerres exiliat a Catalunya; Julia Tarán, Activista, Vicepresidenta de l'Associació Espanyola dels Russos Lliures; Jakub Sypiański, Excoordinador internacional de Razem (partit polonès d’esquerres); Cristina Mas, Periodista (Lluita Internacionalista, UIT-CI); Alfons Bech, Coordinador sindical, Xarxa Europea de Solidaritat amb Ucraïna, (L’Aurora · organització marxista). Lloc: CCOO de Cornellà de Llobregat, Ctra. d'Esplugues, 68, dilluns, 7 de novembre, a les 6 h de la tarda. Organitza: Xarxa Europea de Solidaritat amb Ucraïna (amb agraïment a CCOO de Llobregat per l'ús de les seves instal·lacions). Informació: 677 44 94 39 (Alfons). Contribueix a la solidaritat al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729.

3 de novembre de 2022

No hay comentarios:

Publicar un comentario