16/7/15

La llista de Mas i Junqueras


11S: Via lliure per la República Catalana.
L’hegemonia de la dreta amb suport d'esquerres.
Hi ha un potent anhel d'unitat democràtica per aconseguir la sobirania, la independència i la república catalana.
Tanmateix tots el mitjans ens llancen un mateix missatge: Mas s’ha sortit amb la seva. Fulmina la llista sense polítics que proposaven ERC, CUP, ANC i Òmnium, posa Junqueras darrera seu i aconsegueix que ERC acordi votar-lo de nou com a President. CDC aportarà el 60% dels noms i ERC el 40%, independents inclosos.
Que l’encapçalin Raül Romeva, Carme Forcadell o Muriel Casals, és una imatge d'impacte, ans no canvia la correlació de forces i els interessos de cada classe social. L’important és qui té l’hegemonia i marcarà les polítiques, els tempos i els passos.
Cal mirar cap a les eleccions del 24M per entendre que està passant. Mas sap que sol no pot ser investit de nou President, necessita els vots primer i diputats desprès, d’ERC. Alhora evita un perill latent per CDC, que ERC pogués trobar altres aliances a la seva esquerra amb la confluència d’esquerres “Catalunya en Comú” i la CUP.
És il·lustratiu que qui trenca els acords aparegui com el guanyador. Mas va amenaçar de no convocar el 27s si la resta no s’avenien a les seves condicions. I això és un mal averany pel 28-S.
La lògica de “o 27S o res” és la que ha portat a ERC a avalar i votar les polítiques i els pressupostos retalladors de Mas al Parlament. La mateixa lògica ha dut ara ERC a cedir al xantatge en comptes de denunciar que Mas amenaçava en no convocar el 27S... cedint dificulta que el procés constituent que cal obrir el 28S pugui ser liderat des de les esquerres.
Junqueras cedeix l’hegemonia a la dreta catalana i una CDC tacada per desenes de casos de corrupció –des del cas Pujol al darrer a Torredembarra on no ha fet res malgrat les denúncies dels propis militants de CDC- cedeix el govern i a les polítiques neoliberals que allunyen a una gran part de les classes populars que no volen, que no poden posar-se darrera d’aquell qui es considera el representant de la Troika a Catalunya, que critica el referèndum a Grècia, que nega als palestins o sahrauís el seu dret a la independència o vota a Madrid en contra d’un referèndum sobre el TTIP.
La CUP convé denunciï aquest nou xantatge.
Acord d'Esquerres per la República Catalana.
L’esquerra sobiranista i transformadora te pendent de teixir una aliança per la República Catalana; una entesa capaç de liderar la nació i ser una alternativa per la majoria social donant una resposta a l’emergència social i nacional. Aquesta és la perspectiva que proposa el recent Acord d'Esquerres per la República Catalana (AExRC).
Molta gent independentista o no, considera la independència no com “la” finalitat, sinó com una eina de transformació social. Es va mobilitzar el 9N, va votar SÍSÍ i no està disposada a haver d’anar darrera de Mas i els interessos de la classe dominant. 
És per això que Mas vol dividir a les esquerres, ha assenyalat als del "Sí que es pot" com l’adversari a batre, malgrat l’espai social que representa és imprescindible per avançar en la ruptura democràtica. Les municipals han demostrat que el clam per una alternativa pot conformar una nova majoria social i que és del tot necessari un veritable procés constituent per exercir la sobirania i decidir-ho tot.
Des de L’Aurora defensem que les eleccions del 27-S han de ser constituents: Catalunya necessita iniciar un procés constituent propi, ni subordinat, ni subaltern, a cap altre marc. Un procés constituent cap a una República Catalana amb la independència com imatge popular de la ruptura democràtica, si així ho vol la majoria del poble.
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario