1/10/14

Volem votar obeint a la sobirania catalana


Barcelona.
Hem superat la prova de... l'aigua. Ahir ens varem mullar amb compromís fins els ossos, amb el cor, convicció i voluntat: Volem Votar. Cap pas enrere. Cal seguir amb la legitimitat catalana. No s'ha d'acatar al TC i govern i legalitat estatal que pretén impedir-nos posar les urnes i votar.
A tots els 947 municipis de Catalunya s'ha mobilitzat per defensar la consulta. Un clam unànime: Volem Votar! El territori ciutadà és bel·ligerant contra la suspensió de la Consulta per part del TC. El foc de la "V" de l'11 de setembre es manté viu, poc disposat a acceptar una frenada o la marxa enrere en la consulta.
Barcelona.
A la Tribuna de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, junt amb l'actriu Silvia bel, la Carme Forcadell i Múriel Casals, presidentes respectivament de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, han estat compromesos  amb la consulta ERC, EUiA i CUP. També CiU malgrat el primer pas enrere fet pel govern de Mas.
El Tribunal Constitucional i els seus dotze juristes han mostrat que són un instrument submís i depenent del govern de l'estat. La independència judicial i qualsevulla neutralitat brilla per la seva absència.
Avui els partits pro-consulta decideixen si obeeixen la ixent sobirania catalana o se sotmeten al TC i al govern de l'estat. És important que no hi hagi cap comprensió, ni acord, ni mínim suport a CiU ni a Mas en el sentit d'acceptar i acatar la suspensió cautelar del Tribunal Constitucional. Ara és hora de no acatar i fer insubmissió a les prohibicions estatals a organitzar la consulta i la votació.
Lleida.
I en aquest cas el president i el govern i els parlamentaris han de fer el pas cabdal. El subterfugi administratiu de protegir el funcionariat és una dimissió en tota regla de les responsabilitats polítiques. Ja se sabia que l'estat i el TC faria la suspensió, per tant no si val com excusa per fer-se enrere en el compromís adquirit.
La legitimitat ciutadana de la sobirania popular rau al carrer, a la "V", a davant dels Ajuntaments, mentre diu "Posin les urnes!" "Volem Votar!". La legalitat ixent catalana està a la Declaració de sobirania del Parlament, així com a l'última resolució en que s'"insta" al resident i al govern a convocar i organitzar la consulta, amb les degudes condicions perquè es pugui votar.
Tarragona.
La posició política derrotista de que no es pot fer la Consulta vol dir que no es lluita per la Consulta, a la fi perquè no es confia en la força d'aquest poble, ni en la dels propis partits.
El "no es farà la Consulta" està en boca també de qui la considera secundària per a resoldre la crisi profunda de l'estat de les Autonomies, com si no tingués res a veure amb la colpidora crisi econòmica, o amb la crisi de gran desconfiança amb els partits, les institucions i la política en general.
Qui justifiqui el no posar les urnes i no poder votar per la decisió del TC, val a dir per no ser legal segons la Constitució estatal del Regne d'Espanya, en els fets poc concep lluitar per desenvolupar sobirania, legitimitat i legalitat catalana amb l'organització de la Consulta.
Girona.
Les forces polítiques hauran de començar a canviar el xip. Ruptura democràtica o submissió? Obeir sobirania i legalitat catalana ("Posin les urnes" V 11 S i resol Parlament... insta) o obeir la legalitat estatal constitucional del TC i govern PP? Hi ha qui pretengui deixar córrer la Consulta i a la gent amb un pam de nas i una ràbia indescriptible?
Les Esquerres pel SíSí tenen clar que la primera clau de volta rau en fer la Consulta. Volem guanyar amb el poble català, viure i compartir la seva sort.
El govern de CiU està a la corda fluixa. A poc de sofrir un daltabaix per la suspensió de la Consulta per part del TC o per la pressió popular per seguir amb el procés. Un escenari d'eleccions amb una posició de força de rebel·lia popular, pot obrir camí a una perspectiva constituent d'independència vers la república catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario