23/10/14

Unitat, mobilització i vot pel 9N



Participació, Denúncia, Vot. 
Unitat per Catalunya de rebuig a la prohibició estatal de la Consulta, amb l'acceptació i pas enrere del President Mas i CiU. Convocatòria d'eleccions en tres mesos, per disposar de nou Parlament a la Primavera. Uns punts conjunts que defensin la llibertat, sobirania i independència de Catalunya enfront de l'agressió de l'estat del Regne d'Espanya, que no reconeix ni el dret a votar.
La ciutadania ho pot fer. Units i unides votarem i guanyarem.
Tot un programa es va concentrar en uns pocs i emotius minuts en els parlaments de la Carme Forcadell de l'Assemblea Nacional Catalana, i de la Múriel Casals d'Òmnium Cultural.  Són les dues entitats que impulsen Ara és l'hora, així com "El país que volem".
El reflux i la divisió desitjada pel govern estatal no va trencar la unitat ciutadana. El que ha esmicolat Rajoy és el lideratge i la credibilitat del President Mas. La unitat del procés de sobirania, cercarà ara recomposar-se amb altres lideratges i postulats polítics, que no poden ser els de la dreta catalana de CiU.
El 19 d'octubre la Plaça de Catalunya es va omplir d'èxit, alegria i desig de referèndum per a poder decidir. La Catalunya conscient mobilitzada no està disposada a seguir la submissió de CiU a les ordres estatals. Eleccions i nou Parlament.
Al suspendre's des del TC la Consulta prevista, el clam català s'eleva a exigir com alternativa una nova relació de forces polítiques, en unes eleccions, on el compromís sigui obeir la sobirania catalana desenvolupant legalitat no sotmesa a l'estat espanyol.
La Generalitat Autonòmica hegemonitzada per CiU fa fallida al no poder realitzar la Consulta. Se situa a l'ordre del dia la necessitat de l'escenari d'una Generalitat lliure i social que obeeixi la voluntat de Catalunya, desacati i desobeeixi les imposicions contra la democràcia i el vot de l'estat actual.
L'impacte del nou clam popular acreix l'esperança en la constitució propera de sobirania i llibertat. L'ANC va anomenar a cada líder de cada partit a assumir les seves responsabilitats inalienables amb el poble i la unitat catalana. I al President li va exigir que convoqui eleccions.
El 9N es converteix en quelcom ben diferent de la Consulta prevista, per esdevenir una nova fita a guanyar.
El nou 9N el preparem com una jornada general d'unitat, mobilització, denúncia i vot.
Serà amb unes urnes simbòliques, preparades pel compromís d'unitat i llibertat.  La votació tindrà la força de la convicció, del rebuig d'un poble i de la voluntat de construir el futur. Votarem a Instituts i a Centres voluntaris. Votarem i denunciarem.
La unitat ciutadana necessita d'una gran entesa de les esquerres, per fer un tomb clar en la constitució de sobirania amb una política social que fonamenti la majoria del poble.
En el 9N es cou iniciar un camí constituent vers la República Catalana.
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario