31/10/14

Nou9N, punt de ruptura democràtica


Roda premsa SíSí davant el Parlament.
Les urnes i el vot son el punt de ruptura democràtica a Catalunya. L'estat no està disposat a acceptar-ho ni a permetre-ho.
No és democràtic votar a Catalunya sobre el seu destí, segons el PP. Votar per decidir per part de la ciutadania catalana va contra l' interès general, proclama el govern de l'estat amb l' insistència del president Rajoy. L'actual sistema de consulta del "nou9N" "és encara més greu" pel Consell d'estat que l'inicial. Avui el govern te prevista la impugnació del "nou9N" i el Tribunal Constitucional el suspendrà.
Cap poble pot decidir lliurement. Ni el català, basc, gallec, però tampoc l'espanyol.
L'estat del Regne d'Espanya i de la Constitució de 1978 només permet una unilateralitat nacional espanyola d'obligada unió. La Corona i el predomini bi-partidista, entre el PP i el PSOE, es donen suport mutu en contra dels pobles.
L'estat de les Autonomies età en fallida. La Monarquia i el seu estat està corrupte fins el moll de l'os. Aquest estat i Constitució és un obstacle cabdal pel "Pa, Treball, Sostre",  pel sindicalisme, per la democràcia i per la sobirania de cada poble.
És l'hora de fomentar els diversos ritmes i possibilitats de processos constituents arreu de l'estat. El progrés de la ruptura democràtica allà on la sobirania mou a milions de persones com a Catalunya, és cabdal per una ruptura generalitzada a l'estat. Una nova unitat dels pobles es forjarà en la lluita conjunta contra aquest estat.
Crisis econòmica, Corrupció i Consulta catalana són una trilogia que resumeix el desgavell que porta la política estatal del PP a la ciutadania.
Es couen nous temps. La ruptura democràtica és una alternativa. La defensa de la República Catalana ofereix perspectiva a la voluntat de sobirania, l'anhel d' independència, i la consciència per un nou estat dins Europa.  
Una Generalitat lliure i social ha de sorgir de la legitimitat i legalitat sobirana catalana amb ruptura complerta amb la Generalitat Autonòmica.
No hi ha campanya pel Sí/No, ni es percep al carrer. L'opció política per la Consulta amb el Sí/No resta desmobilitzada. Un mar de dubtes i de temors frenen a les forces que ho defensen. Ans el Sí/No, en la mesura que defensa la realització de la Consulta i el dret fonamental a decidir, amb l'acatament del que el poble decideixi, és necessari que es diferenciï de qui està en contra de la Consulta.
La diferenciació entre els diferents tipus de federalisme ha de formar part de la lluita i mobilització popular, o quedarà hegemonitzat als ulls de la població catalana, pel federalisme més caspós i unionista d'obligada unió.
El que sí hi ha campanya és pel Sí/Sí i la independència. Aquesta opció política és el motor, el cos i l'anima de la Consulta. El Sí/Sí està molt compromès i mobilitzat en el procés de sobirania del poble.
El principal factor del Sí/Sí és la mobilització i consciència ciutadana mobilitzada i l'ANC. L'Ara és l'hora, entre l'ANC i Òmnium, s'ha convertit en el dinamitzador col·lectiu. El programa "El país que volem" incentiva a concretar que es vol per un país lliure i social.
La necessitat de diferenciació respecte CiU, i del govern i del president, amb les seves polítiques retalladores destructores, ha fomentat una aliança àmplia i compromesa amb Esquerres pel SíSí. Un dels objectius tàcits de les Esquerres pel SíSí és posar distàncies i promoure la fi de l'hegemonia de la dreta catalana i de CiU a Catalunya.
La república catalana i la Independència es concep per Esquerres pel SíSí com un afer per promoure una ruptura democràtica en clau profundament social i treballadora de la majoria de la població.
El proper diumenge 2 N, Esquerres pel SíSí, farà un acte central al Casinet d'Hostafrancs a les 18 h: "Independència serà justícia social. El 9N cal votar, i votarem SíSí!".

No hay comentarios:

Publicar un comentario