20/10/14

La revolució groga


L’anhel de llibertat i sobirania de Catalunya s'expressa ferm, viu i lúcid. La Plaça de Catalunya va emocionar combativa i amatent. Endavant, convoqui les eleccions. Volem votar y votarem.
La suspensió cautelar de la Consulta 9N per l’estat i el TC (PP, amb el suport del PSOE), amb el pas enrere presidencial de Mas i del govern CiU, no han pogut dinamitar la voluntat del poble català.
Ara s’entra en una nova fase més conscient. Tot i que hi hagin moltes il·lusions que formen part més del somnis i de miratges que de la realitat.
Tanmateix l’experiència de la lluita, l'acció i mobilització, és el que pot permetre engendrar una fase constituent i avançar cap una República catalana.
Rajoy potser pensa que ha neutralitzat o punxat el soufflé del monotema català. El PP li recomana al president Mas que es dediqui a governar en comptes de a la Consulta. Però el govern català de CiU ja no pot governar. La Plaça de l’ANC i Òmnium -Ara és l'hora- són les que han posat el full de ruta al president. Mas i CiU estan contra les cordes de la pressió ciutadana popular. Unitat catalana i eleccions.
El 9 N no hi haurà la Consulta prevista. Tanmateix el 9 N s’ha convertit ara en un dia de denuncia, lluita i vot. El 9 N serà un símbol cabdal contra les imposicions de l'estat i la prohibició de la llibertat i el votar a Catalunya.
El 9 N serà el dia en que l'ANC, Òmnium i la ciutadania de Catalunya veuran en bons ulls per anunciar formalment les noves eleccions, altre vegada anticipades. La pressió s'incrementarà en una nova potent compte enrere.
"Votarem i desafiarem l'estat impropi." "Nosaltres ho farem possible. Guanyarem!"
Eleccions plebiscitàries, refrendatàries, constituents. En les eleccions rau el nou mandat popular.
El clam per la unitat, és el de la unitat per Catalunya.
Aquesta mateixa unitat necessita un mínim de seny que clarifiqui les diferents posicions polítiques i ideològiques confrontades.  Hi ha diversos trets que dibuixen unes diferents candidatures gairebé obligades: a) les unionistes centralistes que no volen la consulta a Catalunya i en cap cas nou estat ni independència, b) les autonomistes, que fan dependre l'evolució catalana de la negociació , de l'acord i acceptació per part de l'estat, amb un procés de futura reforma constitucional espanyola, c) les combinacions d'aliances entre independentistes, sobiranistes i federalistes que són compromesos amb el dret a l'autodeterminació ("dret a decidir").
Entre aquestes opcions polítiques els pressupostos de la Generalitat operaran una diferenciació fonamental. CiU i les retallades per una banda i per altre les esquerres que defensin un canvi en la política econòmica i social.
Els diferents espais polítics tensaran totes les seves limitacions.
Els partits amb president i govern queden confrontats amb el nou 9 N i el reclam. d'eleccions.
L’ANC i Òmnium amb els partits per donar continuïtat a l'horitzó que ha obert la concentració de la Plaça de Catalunya.
Les Esquerres pel SíSí en tant que mobilització i experiència unitària de les esquerres .
El repte és iniciar la revolució groga (groga-i-roja) de la llibertat i sobirania catalana.
Ens cal rescatar la Generalitat de l’estat de les autonomies del Regne d’Espanya.
Carme Forcadell -ANC- i Múriel Casals -Òmnium- han situat el repte polític.
"Unitat, Urnes, Independència si la majoria ho vol."
"Ara també acceptarem aquesta consulta sempre i quan convertim aquest 9-N en una nova forma de mobilització. Sempre i quan tothom que hi vulgui participar ho pugui fer en tot el territori. Sempre i quan serveixi per denunciar la involució democràtica de l’estat espanyol davant dels organismes internacionals. Sempre i quan serveixi per denunciar un estat que ens nega els nostres drets nacionals i el nostre dret d'expressió. Sempre i quan el 9 de novembre serveixi per mostrar al món la ferma voluntat i determinació del poble català de decidir el seu futur."
"... ara i aquí demanem: President convoqui eleccions, volem votar en els propers tres mesos, volem iniciar la primavera del 2015 amb un Parlament constituït." 
"Demostreu que sou dignes representants del poble que us ha votat."
"Res ni ningú no aturarà la voluntat del poble català, res ni ningú no impedirà que decidim el nostre  futur, res ni ningú no impedirà la independència de Catalunya si així ho volem la majoria de ciutadans i ciutadanes d'aquest país. Nosaltres estem compromesos amb aquest país i amb aquest poble per això el 9N tornarem a mostrar la nostra dignitat al món."
Es parla de nou Estat, Estat propi, de Independència, DUI. Situem-se en la Declaració de sobirania del Parlament, magníficament declamada a la Plaça en català i en castellà foses en un sol clam. Desenvolupem-la i concretem-la es el demà que construïm avui.
La revolució groga és la de la República Catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario