23/10/14

Escoltar el clam unitari de la Plaça de Catalunya



L'efecte "plaça" de Catalunya comença ha deixar-se sentir de manera prou clara.
L'ANC i Òmnium han fet d'altaveus potents del clam ciutadà que no vol resignar-se a l'obediència i submissió eterna a un estat que nega el vot i el dret a decidir.
Carme Forcadell i Múriel Casals han posat veu al sentiment unitari del procés de construcció de la sobirania nacionalcatalana.
A la V de l'11 de setembre, Forcadell clogué la titànica concentració de la Diagonal i la Gran Via, amb el clam "Posin les urnes! Fou en el vèrtex de la Plaça de les Glòries.
Sota una pluja torrencial el dia següent de la prohibició estatal, govern i TC, de la Consulta, la mateixa Forcadell, xopa pel cel obert, clamava que res pararia el procés català i a "Ni un pas enrere".
El dissabte 19, en una altra plaça, la de Catalunya, en aquest cas sota un sol inclement d'un estiu que capgira i es fa lloc a la tardor, Múriel va arengar a la unitat i la rebel·lia contra la prohibició estatal a la Consulta. Forcadell va rebentar la plaça de goig amb el "President, exigim convoqui eleccions en tres mesos. Volem un Parlament constituït al començar la Primavera."
El foc de la pressió popular concentrada a la plaça va gravar aquestes propostes a la consciencia del país. No hi ha lloc per la davallada, pel reflux sobiranista. Unitat. Mobilització pel 9 N, Denúncia i Vot. Eleccions.
L'ANC i Òmnium varen cridar a l'ordre unitari per a la sobirania de Catalunya als partits, al govern i al president. I si no ho fan els representants com els hi correspon, la ciutadania sabrem el què sí s'ha de fer de totes maneres, varen venir a dir el duo imparable de les dames de la sobirania i la independència.
Quatre dies han estat suficients perquè partits i govern haguessin d'empassar-se greuges i cuites, o del "que es pensen que són l'ANC i Òmnium per manar i exigir al president al govern i als partits", "quin mandat democràtic tenen", així como tot de floritures matusseres i a quines més galdoses.
A la fi la rauxa i el seny han operat en benefici del procés de sobirania. La "plaça" s'ha fet escoltar. Veurem ara com s'ha entès. El 9 N s'ha de preparar per part de tothom. Això és el pas previ unitari necessari pel nou èxit del procés de ruptura democràtica catalana.
Oriol Junqueras, president d'ERC, ha estat amb Artur Mas, president del govern de la Generalitat, per difondre la imatge claríssima que la participació del 9 N és cabdal que reïxi potent i indiscutible, tant per l'estat com pel món sencer.  El 9 N està per sobre dels destrets de CiU i de la submissió del president als designis estatals. Junqueras allunya els núvols que emboiraven el 9 N, mentre no cedeix en l'exigència de llista unitària única de Mas, cosa que vol dir que ERC hauria de seguir encadenada entre altres coses a la nefasta política econòmica de CiU. El president d'ERC també segueix amb la idea de que cal convocar les eleccions.
ICV també ha escoltat la plaça i se situa a contribuir al bon fi del 9 N.
La legislatura s'ha exhaurit amb l'acatament de la prohibició de la Consulta. Les eleccions s'imposen malgrat ningú les vulgui, què es diu, o que sigui potestat del president que no les vol convocar sense l'esmentada llista única liderada per Artur Mas i hegemonitzada per CiU.
Un referèndum, un procés constituent de sobirania catalana, un escenari vers una república catalana, s'obren pas en l'imaginari del nou estat i la independència. Al poble li correspon decidir-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario