11/10/14

Cap govern, cap llei, cap tribunal, cap exèrcit, hauria d’impedir-ho


"Volem un món en pau i sense violència" comença el posicionament de la Fundació per la Pau. Postulats de pau, democràtics, de convivència entre els pobles sense exercir la violència per dominar uns sobre els altres.
La Fundació per la Pau ha emprat uns ingredients ben assequibles i pedagògics, amb els valors que la caracteritzen, per fer el posicionament sobre "El dret a decidir i Catalunya".
La crisi de sobiranies sorgida de la fallida de l'Estat de les Autonomies de la Constitució de 1978, es afrontada sense subterfugis d'arguments polítics derrotistes, o de consideracions jurídiques que invalidin la vivència de la sobirania d'un poble.
Adjunto uns paràgrafs:
"El dret a l’autodeterminació dels pobles pot ser defensat des d’una visió nacionalista (cada nació, un estat). Però també des d’un compromís radicalment democràtic: al marge de la valoració concreta de cada cas, quan una comunitat reclama majoritàriament decidir el seu futur no trobem cap forma política i conceptual de negar-ho.
Cap govern, cap llei, cap tribunal, cap exèrcit, hauria d’impedir-ho. Per principis i per democràcia però també per sentit comú: si el desig d’autodeterminar-se d’un poble és sòlid, tard o d’hora es concretarà. Essent així, l’obligació de tots aquests poders seria treballar per a fer possible aquest dret, de la forma més pulcra i ordenada possible, enlloc d’impedir-lo i boicotejar-lo."

No hay comentarios:

Publicar un comentario