20/11/15

En Comú constituent, apadrinada per Ada Colau


Les eleccions estatals espanyoles del 20 de desembre tenen una component bàsica diferent de les europees, municipals i autonòmiques.
D’ençà que existeixen les autonomies del Regne de 1978, des que es pot votar fa trenta set anys, el vot estatal mobilitzava capes socials que donaven la victòria al PSC a Catalunya per davant de CiU.
Això ja és història, s’ha acabat. Tanmateix hi ha una diferencia estimable amb les eleccions autonòmiques.
En aquestes eleccions generals, estatals, es juga si s’acaba amb el bipartidisme entre el PP i el PSOE, i si hi ha alternativa al PP. També si el nou govern de l’estat serà entre el PP i C’s, en menor part entre el PSOE i C’s, o fins i tot entre una unió nacional espanyola per salvaguardar la unitat pàtria entre PP, C’s i PSOE. En tot cas C’s s’ha convertit amb un element imprescindible per les polítiques i govern de la dreta i de l’estat.
Podemos i IU s’han curtcircuitat en tant que alternativa al trencar la confluència entre aquestes dues esquerres.
Cal fer-se a la idea que la pressió per la sobirania catalana, factor que provoca una creixent polarització política ciutadana, distorsionarà ostensiblement la clau generals-estatals.
Un nou element de gran calat és la irrupció de la candidatura “En comú podem” avalada per Ada Colau, l’alcaldessa del canvi de Barcelona En Comú.
En Comú Podem s’ha marcat el repte d’aconseguir grup propi català En comú a les Corts espanyoles. Com En Marea de Galicia. Just abans de començar la campanya electoral, és palès que les noves Corts seran ben diferents.
L’aportació d’En Comú Podem es defineix pels continguts del canvi des de les bases municipalistes als més importants Ajuntaments de l’estat. Una perspectiva de ruptura democràtica de processos constituents, el rescat social com a bandera elemental, l’aportació de la generació de la rebel·lia a la desintegració de la cosa pública institucional i a la corrupció generalitzada.
En Comú Podem incorpora la radicalitat en el dret a l’autodeterminació, a decidir, per tota la ciutadania en referèndum, amb la defensa de la república catalana i els valors de la transformació republicana per l’estat espanyol, on s’ha de rompre amb el Regne constitucional de 1978.
CDC imposa el bloqueig al desenvolupament efectiu de la sobirania catalana. Homs exposa que l’alternativa a que opta CDC és a la “seguretat i estabilitat jurídica”, en clara referència al marc institucional autonòmic del Regne, per tant al pacte amb l’estat; cal redefinir la possibilitat del referèndum.
En Comú Podem i En Marea són el que pot vitalitzar l’esquerra per forjar alternativa política.
De la Carta de L'Aurora

Un Affaire Electoral



Presentació candidatura

No hay comentarios:

Publicar un comentario