6/3/14

Una candidatura europea

La Unió Europea va néixer d'esquena a una norma democràtica i supedita els drets i serveis socials a les grans multinacionals i el capital financer.
Davant la greu crisi econòmica, la UE, en comptes d'establir polítiques per resoldre l'empitjorament general, és incapaç de fer una mirada a la població treballadora i al patiment generalitzat, mentre afavoreix l'explotació treballadora i dels pobles més febles industrialment.

Àngels Tomàs amb JJ Nuet i T. Barbarà.
Les esquerres necessiten un canvi profund cap a una òptica europea. El repte és fondre les components socials, sindicals i polítiques treballadores superant els estrets límits nacionals del estats. Les reivindicacions, mobilització i organització ha d'assolir una concepció democràtica i social europea.

Alhora cal que el clam democràtic rupturista de l'anhel i procés català de consulta per la llibertat i la independència de l'estat del Regne d'Espanya s'inclogui en la lluita europea. Els aspectes democràtics i socials disposen enguany del mascaró de proa que representa Alexis Tsypras de Syriza.

La candidatura europea que impulsa IU és plural i potent. Trasllada i amplia l'experiència d'aliança del grup parlamentari de la Izquierda Plural al Congrés. S'ha aconseguit una aliança entre IU, CCOO, ICV, Anova (AGE), CHA, amb joves com Marina Albiol (EUPV) i activistes com Javier Couso.

Tanmateix s'ha exclòs a EUiA d'optar a un eurodiputat, al que aspirava amb Gerardo Pisarello. La direcció d'IU ha negat a EUiA el tracte d'organització sobirana. Mentre IU és la única força política estatal que dóna suport i vota per la Consulta al Congrés, al mateix temps i contradictòriament pretén negar l'estratègia de República Catalana i de Projecte constituent de nova legalitat rupturista a Catalunya.

Raquel, Alys i Jordi*.
Per EUiA aquest greu contratemps significa clarificar la seva existència. Cal avançar en el nou espai català d'esquerres amb el bon resultat de l'Assemblea oberta a la Fabra i Coats.

Tant a Catalunya com a Espanya consolidar les passes en l'aliança entre federalistes, sobiranistes i independentistes: les relacions amb la CUP, Anova i EH Bildu o Sortu, el Procés Constituent i amb l'Assemblea nacional Catalana (ANC).

És necessari teixir les confluències per un Projecte constituent per a Catalunya, amb la Consulta "Si o Si" i una República catalana, des d'una lliure federació amb els pobles d'Espanya, per la ruptura democràtica de la Constitució de 1978 i de la Monarquia amb el sistema bipartidista entre el PP i el PSOE; el suport a la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya, també de la Pregunta per la Consulta.

A Catalunya ens cal una entesa catalana d'esquerra tipus AGE (Aliança Galega d'Esquerda entre la independentista Anova, EUG, EEG, Equo). Els homes i dones de L'Aurora contribuirem a aquesta Entesa. Política que defensem, dins una candidatura àmplia, en el procés de Primàries obert a EUiA amb el compromís entorn a Àngels Tomás Gonzalo i Jordi Matas Vilà. De la carta de L'Aurora.
* Raquel, Alys i Jordi. Brigadistes de Pau Sempre. Reconstrucció de cases palestines. Majdal-al-Shams, Alts del Golan, agost 2013.

No hay comentarios:

Publicar un comentario