31/3/14

EUiA ha guanyat amb les Primàries



Les primàries d'EUiA han estat intenses i positives. L'afiliació ha incrementat en un cinquanta per cent la participació respecte l'anterior consulta.
El camí emprès des de la 6a Assemblea d'EUiA de l'1 de juny de 2012 comporta un nou posicionament que alhora genera temors, dubtes i incerteses. El diàleg i el debat d'aquests dies ha permès una clarificació de les propostes i perspectiva política adoptada: Nou espai català d'esquerres. Confluència amb altres espais en igualtat de condicions amb l'activisme social en el sentit de l'Assemblea Oberta "Ara és demà". Compromís amb el procés català amb Consulta "Si o Si", incorporant l'essència social amb la perspectiva de "Projecte constituent per Catalunya", República Catalana, lliure relació amb els pobles d'Europa, ibèrics i d'Espanya.
La idea de desvincular la política europea per Europa de la política catalana a Catalunya, ha quedat superada per el concepte de processos constituents a Europa, Espanya i a Catalunya. Com es podria acceptar una Europa sense incloure el procés sobiranista català i la República Catalana, amb la Consulta perquè sigui la ciutadania catalana que decideixi el seu destí? Com es podria concebre una estructuració europea democràtica sense la ruptura i la desobediència amb l'estat del Regne d'Espanya i la Constitució 1978?
Tanmateix EUiA és una realitat catalana, autònoma i independent d'IU, que ens permet actuar conjunta i lleialment en igualtat.
La candidatura guanyadora ha estat "Alternativa constituent per Europa" (@euroalternativa). S'ha format com un equip plural que ha aconseguit situar les propostes polítiques i obrir un compromís de futur que dóna força i obre una nova etapa per EUiA.
Núria Lozano, com a possible eurodiputada dins la candidatura d'aliances que EUiA impulsa junt amb IU, ICV, AGE-Anova i altres organitzacions, Oriol Arcas, Àngels Tomás i Ferran Giménez. Ara, cap Europa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario