17/3/14

Alternativa Constituent per Europa



Debat sa i claredat política és el que convé a les primàries d’EUiA. Amb aquest esperit animo a promoure el suport a la Candidatura Alternativa Constituent per Europ., de la que forma part l'Àngels Tomás Gonzalo.

Candidatura per a les primàries d’EUiA per a les eleccions europees del 25 de maig.
Principis. El context de crisi global en què tot està en joc per a les classes treballadores i populars fa que aquests comicis europeus esdevinguin cabdals per l’esquerra transformadora.
Nosaltres som persones d’EUiA que apostem a Catalunya i altres indrets de l’Estat espanyol per processos constituents, per propostes de ruptura democràtica, coincidint amb allò aprovat a la 6a Assemblea d’EUiA i a la Conferència Política ‘Un projecte constituent per Catalunya’, amb la defensa de la consulta “Sí o Sí”, i amb el camí d’obertura política cap al Nou Espai endegat amb l’assemblea oberta ‘Ara és demà’. I entenem que aquestes lluites s’han de donar també a Europa, ja que part de les polítiques que les classes dominants apliquen contra la majoria social es decideixen i apliquen a escala europea i, per tant, calen majories d’esquerres i aliances europees amb tothom qui lluita contra les polítiques austericides de la Troika i a favor de la llibertat dels pobles.
Si en algun lloc és evident la distància entre poder, govern i ciutadania és en aquest marc europeu, amb unes institucions allunyades de la gent i al servei dels poders financers, que obren camí a les imposicions de la Troika.
Aquesta Unió Europea d’avui és ben diferent de l’Europa que volem, i per això defensem una proposta constituent europea basada en:
Una Europa social: per l’Europa del treball, dels drets socials i dels béns i serveis públics. Per unes condicions laborals i socials comunes a tota Europa, que assegurin el treball digne i la no competència a la baixa entre els treballadors i treballadores dels estats membres, i que tampoc obliguin al jovent dels països que pateixen l’austericidi a emigrar a d’altres estats com van fer molts dels seus pares i mares, i avis i àvies.
Per una economia europea al servei de les persones, posem els recursos a favor de polítiques socials, no dels bancs. No devem, no paguem: per una auditoria del deute i per un canvi en el BCE que eviti l’especulació dels mercats.
Una Europa democràtica: un procés constituent europeu que estableixi unes noves bases polítiques de la Unió, amb institucions elegides democràticament al servei de la ciutadania. Una Europa que defensa i amplia drets i llibertats, que garanteix els drets de les dones, que s’enfronta al racisme, la xenofòbia i l’homofòbia, i que combat el discurs i les propostes de l’extrema dreta.
Una Europa dels pobles: cal que es reconegui l’exercici del dret a l’autodeterminació a la UE, on la República Catalana que volem pugui expressar lliurement, en referèndum o consulta, la seva voluntat de federar-se amb d’altres pobles de l’Estat espanyol o d’Europa. En el marc europeu defensem també aliances entre federalistes, sobiranistes i independentistes.
Una Europa per la pau i solidària: NO a l’OTAN ni a la guerra com a mitjà per a resoldre conflictes. Per un canvi de les polítiques migratòries de la UE. Una Europa solidària amb d’altres pobles que lluiten per la seva llibertat, i que promou el multilateralisme en condicions d’igualtat com a forma de relació entre pobles.
Pensem que aquestes idees, i d’altres que vagin en aquesta línia política, han de ser representades per companyes i companys d’EUiA que les defensin en una candidatura plural que es complementi amb companys/es d’IU, ICV, AGE-Anova, Izquierda de Aragón, i d’altres components socials i polítics. Treballarem a fons perquè aquesta àmplia candidatura tingui el millor resultat a Catalunya i a la resta de l’estat, i sigui la millor aportació per a què Alexis Tsipras pugui ser el pròxim president de la Comissió Europea, com ha proposat el Partit de l’Esquerra Europea, del qual EUiA participa i és membre fundadora.
La candidatura. Aquestes són les persones d’EUiA que hem decidit impulsar aquesta candidatura: Núria Lozano Montoya, Oriol Arcas Abella, Àngels Tomàs i Gonzalo, José Montero Domínguez, Ferran Jiménez Morales

No hay comentarios:

Publicar un comentario