20/3/14

L'Àngels Tomàs a les Primàries d'EUiA amb "Alternativa constituent x Europa"


Àngels al mig. Atenes, juny 2013.
El do de la ubiqüitat no existeix, tanmateix l'Àngels fa panys i mans per impulsar i donar suport a tota lluita que esbrini per arreu del territori. Tanmateix com el temps és un bé escàs que avança inexorable ara resulta que l'Àngels ha estrenat bloc. En aquesta finestra bloguera del núvol virtual i les xarxes socials, l'Àngels ens explica quina es la seva candidatura a les Primàries d'EUiA. Argumentació que tot seguit "AlternativaConstituent per Europa" ha incorporat. Poso uns paràgrafs i es pot veure el text complert als blocs esmentats.
Jo vaig donar suport ben convençuda a la proposta aprovada per EUiA d’una candidatura oberta, que connectés amb d’altres sectors socials i espais polítics, en la línea del nou espai i del endegat amb la trobada AraÉsDemà. Hem tingut sobre la taula una proposta agosarada, potent, (es refereix a la candidatura de Gerardo Pisarello) que si be de moment no ha estat possible, el que si calia en aquestes primàries és una candidatura de defensa d’aquesta política. Per això som aquí.
... la candidatura Alternativa Constituent per Europa: la formem persones d’EUiA que apostem a Catalunya i altres indrets de l’Estat espanyol per processos constituents, per propostes de ruptura democràtica, coincidint amb allò aprovat a la 6a Assemblea d’EUiA i a la Conferència Política ‘Un projecte constituent per Catalunya’, amb la defensa de la consulta “Sí o Sí”, i amb el camí d’obertura política cap al Nou Espai endegat amb l’assemblea oberta ‘Ara és demà’.
I entenem que aquestes lluites s’han de donar també a Europa (...). Lluitem per una Europa social i dels pobles i ens referenciem amb els eixos programàtics que varem
aprovar en el recent congrés del Partit de l’Esquerra Europa –en el que vaig participar en tant que integrant del seu comitè executiu- i també amb els materials aprovats per IU amb l’elaboració del programa obert.
D’altra banda s’està desenvolupant la Iniciativa Europea “Un milió de signatures per l’autodeterminació”. a la que he donat suport. Que te a veure una cosa amb l’altre? Doncs força. Perquè cal obrir processos constituents a Europa, a Catalunya, a l’estat espanyol i per això cal, passar de la consigna en el paper a sostenir, animar i participar en la lluita social i de masses en favor dels drets dels pobles.
No sols cal tenir proposta per Europa sinó que també volem explicar i dur a Europa la lluita social i per la consulta i el dret a decidir que estem duent a Catalunya. No una –social- o l’altre –dret a decidir-, sinó ambdues.

No hay comentarios:

Publicar un comentario