15/5/14

Naqba 66 o l'Apartheid del s XXI a Palestina


Hannen Zoabi.
El V Premi Esperança de la Comunitat Palestina de Catalunya celebra el 66è Aniversari de la Naqba, la catàstrofe del 15 de maig de 1948 a Palestina que va excloure la població palestina de la seva terra i drets.
La constitució de l'estat d'Israel va escindir amb extrema violència els pobles d'origen semita que havien poblat la terra palestina. La divisió i confrontació entre població jueva i palestina segueix mortificant la vida social i política. 
La militarització extrema israeliana és l'instrument de la neteja ètnica, de l'arbitrarietat civil i política, la conquesta i destrucció del territori palestí que inexorablement va essent incorporat en el concepte sionista del gran Israel.
La diplomàcia de pau i dels dos estats fa fallida clamorosament. Hi ha un estat, Israel, que exerceix un implacable Apartheid del s XXI, sotmetent tot el que considera que amenaça, o pot arribar a amenaçar, la seva existència.
President Comunitat Palestina.
El poble palestí i el jueu en sofreixen ambdós dolorosament les conseqüències. Tanmateix qui en surt més perjudicat i colpit és la vida palestina. L'ANP no passa gaire més enllà de ser un Bantusan o pitjor que els de la Sud-àfrica de l'Apartheid.
Els padrins de l'estat d'Israel són molt poderosos, començant per EEUU i seguint per la UE. Tot incompliment del dret internacional i dels DDHH, es justifiquen i permeten a l'Apartheid de l'estat d'Israel. La resistència palestina és denunciada i castigada. El terrorisme reconegut pels poderosos i les televisions és el palestí, mentre es nega el sofisticat terror militaritzat del Tsahal, l'exèrcit de l'estat jueu.
A l'aniversari la diputada àrab israeliana (així s'anomena a la ciutadania palestina que resideix a Israel) del Knesset, Hannen Zoabi, va mostrar la convicció i la fermesa de la lluita a ultrança del poble palestí per la seva existència i llibertat. Hannen Zoabi es va presentar "pertanyent a la 4rt generació després de la Naqba de fa seixanta-sis anys". La
Sara Vilà.
diputada catalana Sara Vilà (coalició ICV-EUiA) va expressar que "no es pot resistir aquest Apartheid del s XXI a Palestina". El president de la Comunitat Palestina,

Ibrahim Beisani, va fer una crida per la llibertat dels i les preses palestines, i el dret al retorn de la gent exiliada.
Els Premis Esperança a Tortell Poltrona i Obrim pas.

Divendres dia 16 de maig, a les 18,30 h, Conferència de HaneenZoabi. Centre de Cultura, c/ Sant Pere més baix, 7 de Barcelona (Francesca Bonnemaison).

No hay comentarios:

Publicar un comentario