1/5/14

La Catalunya social a peu de carrer


L'acció concertada unitària arreu de l'ocupació de les oficines del SOC ha estat un èxit. La convocatòria de la Marxa per la Dignitat és una necessitat social. Al juny hi haurà l'encerclament als governs. El carrer ciutadà i jove, l'empresa treballadora i sindicalista fan sentir la seva veu i força.
L'enquesta de població activa, EPA, del 1r trimestre de 2014, resulta aclaparadora. 5.925.359 persones a l'atur a l'estat, una taxa d'atur del 25,93 %, 3.997.656 sense prestacions.
A Catalunya 840.200 aturades amb una taxa del 22,10 %. La pitjor part són les dones i el jovent. Qui se'n beneficia són el Banc de Santander i el BBVA entre altres grans propietaris del capital financer.
L'estat espanyol va cada dia pitjor per a la gent treballadora. El govern del PP a l'estat i el de CiU a Catalunya contribueixen a que la crisi sigui més greu per a la majoria de la població. L'obediència a la UE (BCE) provoca una involució social, laboral i democràtica.
El 1r de maig és de festa i de lluita. La mobilització sindical és un clam social i de llibertat. Els governs es deslegitimen malgrat les majories absolutes o les combinacions parlamentàries.
L'anhel popular per la independència catalana ha de posar a la picota a governs com el de CiU que destrueixen les riqueses, els drets i serveix socials i el treball. Cal construir un país que cobreixi les necessitats de la majoria social, ciutadana i popular.
Alliberar-se d'aquests governs maldestres necessita d'un tomb profund, una òptica europea social i de ruptura democràtica, uns processos constituents per Europa, Espanya i Catalunya.
La Catalunya social i la Catalunya ciutadana lliure s'han de donar la ma i fer el camí de l'emancipació. Per la Catalunya social i lliure cal el "Pa, Treball i Sostre" de la Dignitat, amb la força i unitat sindical, així com realitzar la Consulta per exercir el Dret a decidir sobre quin estat es vol i la relació amb els altres pobles i estats d'Europa, Ibèrics i d'Espanya.
La legalitat constitucional del Regne d'Espanya clama al cel. Amb resistència, rebel·lia i lluita, es necessita bastir una nova legalitat republicana, municipalista des del carrer i l'empresa. La Catalunya social i lliure podrà ser amb la Consulta i la República Catalana.
Construir la Catalunya social a peu de carrer només pot ser complementant dos factors clau: el del treball amb els drets socials i amb la llibertat com a país, que és una nació amb la voluntat de bastir un nou estat europeu.
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario