20/5/14

Eurodignitat


Tassio en Gara.
Europa és molt més que la Unió Europea i l'euro. Diem eleccions europees perquè la UE i l'euro són dins Europa. La Unió s'estructura social i política entorn un mercat supraestatal europeu que va molt més enllà de la UE.
El projecte de Tractat Transatlàntic de comerç i inversions entre USA i UE, mostra que el buidat de sobirania democràtica, drets i llibertats, fa un camí d'involució amb un nord de degradació continuada. Els amos del mercat, les grans corporacions, el capital i en primer lloc hegemònic el financer, estan àvids de beneficis i no en tenen mai prou. Com un Saturn econòmic devoren les criatures que forneixen els fruits i la riquesa amb el seu treball.
Aquesta UE saturniana comandada per la troika nega el pa i la sal a la població europea.

El vell continent ha de despertar i forjar una eurodignitat col·lectiva que expressi la perspectiva europea. La democràcia ha de deixar d'estar segrestada per ser l'eina de participació de la ciutadania de la múltiple varietat de pobles, estaments i estats europeus, de la UE i fora de la UE. 

Una eurodignitat ha d'incloure participació, drets i serveis públics, si més no homogeneïtzant les mitjanes europees. El moviment social, el sindicalisme i els partits han d'obrir la perspectiva d'uns processos constituents europeus  que capgirin l'hegemonia i les imposicions dels Senyors de la UE.

David Companyon a Lleida clamà sobre l'euroindignació. Aquesta campanya electoral ha estat precedida de la Marxa de la Dignitat del 22 de Març -"Pa, Treball, Sostre"-. El bell mig de la campanya hem celebrat el 3r aniversari del 15 M de les places indignades, així la 66è Naqba Palestina, per l'Apartheid generat amb l'estat d'Israel. Després del 25 M hi ha la Consulta del 9 de novembre, amb les mobilitzacions per un 11 de setembre d'eclosió de llibertat i sobirania catalana. Els efectes brutals de les retallades i de la reforma laboral omplen el panorama de necessitat mobilitzadora i alternativa política. 

Aquest 25 de maig electoral europeu ens ha portat, des de l'anàlisi d'una crisi nefasta, vers a propostes assequibles que permetin una alternativa. Les deu prioritats ICV-EUiA, L'Esquerra Plural, responen a aquesta necessitat. S.O.S Racisme ha orquestrat "Primer Justícia", pels drets de la immigració.

El proper 25 tenim una cita amb una votació oficial per escollir les persones representants a la UE, les i els electes a eurodiputats i eurodiputades; alhora s'ha aprofitat per organitzar un Multireferèndum que permeti ampliar les possibilitats de decidir. El vot a L'Esquerra Plural com al Multireferèndum són elements importants que configuren el nostre futur immediat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario