2/10/11

Pinya catalana

Retallades més pacte fiscal. Aquest sembla ser el manual del president Mas de CiU.

Mas esbossa un camí, amb fites difuses. Els ulls fits clavats en un 20 N que aflora del PP. El president planteja fer pinya a Catalunya per la consecució el pacte fiscal, com una posició nacional catalana. El substrat esdevé l'afirmació per Mas de la identitat i l'autogovern de Catalunya per anar vers la transició nacional, doncs la via constitucional i la via estatutària estan esgotades.

El president apel·la a que el consens social que hi ha sobre aquesta qüestió es tradueixi en consens polític. El govern CiU colpeix profundament a la població treballadora amb les retallades, i les privatitzacions que vindran. CiU des de les Corts de l'estat i des del Parlament de l'Autonomia de Catalunya eludeix cínicament fer cap pas real a la mobilització social nacional pel dret a decidir de la ciutadania del poble català. Ara bé, CiU es fa ressò de consens social i exigeix submissió nacional sobretot a les forces polítiques de les esquerres.

El govern considera que estar a l'altura de les circumstàncies és fer una pinya catalana en torn el lideratge de CiU, cimentada en el Cercle d'Economia i la gran patronal.

El consens social, o l'anomenada cohesió social, són conceptes profundament equívocs quan porten a supeditar les necessitats i els interessos antagònics de les classes socials confrontades, a unes necessitats nacionals de país. El bé del país, acostuma a ser el bé dels sectors dominants del país. Aquells que tenen de pagar les nòmines i volen pagar menys. Aquelles minories que es poden pagar la Sanitat, l'Ensenyament, el Transport privat, i tantes altres coses, i per tant consideren que han de pagar menys impostos per uns serveis públics que no es necessiten i són costosos.

La identitat nacional se converteix en un símbol de festa major però de poc us pràctic diari. Identitat nacional per arrancar quelcom més de pela a Madrid i a la classe dominant espanyola. Identitat per dividir a la població treballadora catalana, i entre la catalana i la immigrada.

Pel trepitgeix parlamentari i governamental liderat per CiU no convé a la població ni a les esquerres fer pinya de cap tipus. O es promou mobilització social i cívica o no hi ha motius per anar donant suport a la pinya catalana de CiU. Els interessos democràtics nacional de la llibertat de Catalunya no poden quedar envernissats pels cants de sirena de pactes fiscals.

Del Butlletí electrònic d'EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario