29/10/11

EUiA i l’Esquerra abertzale


Des de les accions pacifistes d'Elkarri i la mobilització per la llibertat d'expressió en defensa d'Egunkaria, EUiA ha donat suport a les llibertats basques. Abans dirigents d'EUiA havíem anat teixint ponts amb les associacions de presos i expressos, i amb representants de Batasuna, o de les diferents formacions amb les que ha anat transformant-se el gruix de l'esquerra abertzale. El coordinador i diputat d'EUiA, Jordi Miralles, s'ha compromès sempre a Catalunya amb els drets i els moviments polítics a Euskadi.
Reprodueixo la nota d'EUiA sobre l'entrevista entre EUiA i l'Esquerra abertzale, amb la participació també de David Fernández de la Directa.
Aquest divendres 28, Jordi Miralles, Àngels Tomás, i Francesc Matas, es van reunir amb els dirigents de l’Esquerra abertzale Pernardo Barrena i Txelui Moreno. En l’entrevista, Pernardo Barrena explicà el moment actual que viu Euskadi i juntament amb Moreno van agrair a Jordi Miralles i al conjunt d’EUiA el suport rebut en els moments difícils (Egunkaria, procés 8/98, Bateragune).
Els dirigents abertzales han  estat a Catalunya per explicar la situació actual al País Basc. Han dit que hi ha satisfacció per l’obertura de la nova etapa, amb absència de violència, i han recordat que ja fa 2 anys que es va decidir emprendre un camí de manera irreversible. Barrena i Moreno han exposat que cal resoldre la fi de la violència amb generositat política i en relació a les víctimes, que cal un tancament de ferides a nivell global, però que ha de ser de totes les víctimes, d’una banda i d’una altra. Per a l’Esquerra abertzale estem en un procés de resolució, en un moment històric, mai abans conegut, i per tant estem davant una oportunitat històrica en el camí de la pau.
Per la seva banda, el coordinador d’EUiA ha expressat que "ara és el moment de la política”. Miralles també ha situat que cal donar passes en favor de la revocació de la llei de partits que acabi amb la il·legalització de partits polítics, i avançar amb la política penitenciària i l’acostament de presos, entre d’altres.
Els representants de l’esquerra abertzale han demanat el suport d’EUiA en el seguiment del procés de resolució també en aquesta propera etapa, i en la legalització de Sortu en mans del TS.
En la trobada s’ha tractat la necessitat de compartir després de les eleccions del 20-N un treball de col·laboració de les diferents formacions d’esquerres en el futur Congrés dels diputats.

Foto (d'esquerra a dreta): Txelui Moreno, Pernando Barrena, Francesc Matas, Jordi Miralles, Àngels Tomás.

No hay comentarios:

Publicar un comentario