14/9/11

Coalició aquí i allà amb IU

La rauxa estival a l'esquerra transformadora, i un xic quinzemaigista, ha estat animada pels rumors, les declaracions a porta tancada, i les filtracions interessades, sobre la continuïtat, millor dit la renovació de la coalició a l'estat entre IU, ICV i EUiA, i de la realitat política a Catalunya de la coalició ICV-EUiA.

L'enrenou va augmentar amb la notícia, no desmentida, tramesa per diferents sistemes per part d'ICV, de que la formació ecosocialista no aniria en coalició ni faria campanya amb IU a l'estat, però en canvi ICV si faria coalició i campanya a Catalunya amb EUiA. A tall de compensació ICV afirmà que tampoc aniria amb Equo.

Per acabar d'amanir -ho s'ha estès una sensació de confusió quan des d'EUiA semblava que apareixessin missatges diferents. Formulacions del tipus “la coalició (ICV-EUiA) no es pot trencar sota cap concepte, i seguim amb les relacions amb IU”, o “coalició aquí i coalició allà”, i fins i tot la més acurada de “volem repetir la coalició a Catalunya i a Espanya”. Aquestes se contraposaven a la formulació tipusVolem anar amb IU i ICV”. EUiA ha de decidir sobirana i responsable el què vol com a coalició i el què farà i amb qui es coalitzarà.

A què bé això del què es vol i el què es farà? Si més no per aclarir fil per randa amb qui volem anar amb coalició i amb qui hi anirem. El cas és obligat per la llei, car no està permès que una mateixa organització política participi en dues coalicions diferents.

Cal arranjar el destret i els malentesos. Ajuda a aconseguir la posició política desitjada el fet de que ahir, dimarts i 13, em va arribar el document del Consell Nacional d'EUiA del 16 de juliol. El seny comença a fer camí. En el document, que no pot pas tardar pas gaire a estar disponible a la web d'EUiA, s'hi pot llegir sobre la coalició: "Una posició política que, tenint en compte l’avenç de les dretes i les polítiques del govern del PSOE, vol dir en compromís de sumar. Sumar “aquí i allà”, és a dir coalició ICV-EUiA i coalició amb IU".

El següent pas és establir la posició i el que farà EUiA davant la possibilitat de que la coalició que tothom volem entre ICV i EUiA a Catalunya contemplés la ruptura de la coalició a l'estat IU-ICV-EUiA. Si ICV es retira o no renova la coalició IU-ICV-EUiA, i EUiA decideix mantenir-se en la coalició amb IU, forçosament aboca també a què ICV trenqui la coalició a Catalunya. La coalició aquí i allà ha de ser amb IU sense exclusions i millor amb noves incorporacions.

6 comentarios:

  1. A la proposta de coalició ICV-EUiA a Catalunya i no anar en coalició ni amb IU ni amb Equo (proposta segons sembla d'ICV), jo afegiria un altre element: que EUiA portés, com a mínim, el núm. 2 per Barcelona.
    Seria 1 diputat més que es podria afegir al grup parlamentari d'IU (l'adhesió del diputat d'EUiA al grup d'IU si que no seria negociable). O sigui, més o menys el que passa amb les europees amb en Romeva.
    Per a mi no anar en coalició amb IU, i no tenir la possibilitat d'aportar-li cap diputat és difícil d'imaginar i acceptar.
    Salut!

    ResponderEliminar
  2. Alexandros15/9/11, 0:00

    vaya vaya parece que después de ser fagocitados por la secta ecoway y van ya casi por 10 años os creéis que os van a dar el segundo puesto hehee....solo lo harían si de todas todas supieran que no sale, pues buenos son los ecochachis de la nada....
    habéis perdido la oportunidad de configurar perfil propio y empezar a virar a posiciones PSUC después de las ultimas catalanas donde con los 2 escañicitos que os dejaron y los restos de SI podíais configurar un pseudo grupo propio en el parlamento catalán y casi año y medio para empezar a volver a existir....
    porque a fecha de hoy nadie en cataluña salvo que sea afiliado sabe que EUIA existe, para que està y ni se le espera...y de IU aun menos por mor del abrazo del oso verde que gracias a las moquetitas bien repartidas os habéis dejado dar...tan a gustito

    Así que en el tejado de IU-EUIA esta todo: o ser
    el telonerito patetiko de los herrera boys y sus sandeces o lanzarse a tumba abierta a los territorios politicos que nunca se debió de abandonar y que no están en los lofts del barrio de gracia ni en el parque de la ciudadela sino mas bien en los perez-gomez-jimenez de Cornellá. Nou Barris o Sabadell....

    que penita penita penita que tenga que votar al PCPE para que alguien me represente realmente en catalonia...

    ResponderEliminar
  3. Iñaki, Cert. En una coalició dual com la de ICV i EUiA hauria de ser lògic compartir aquesta realitat en les persones candidates i les escollides. Per això la diferència entre el voler i el fer.
    Alexandros, Puedes votar a quien consideres sin ninguna pena, por algo se presentan. Hay muchísima gente que se abstiene y esto es una realidad política incuestionable. EUiA e ICV convienen trabajen para adelante y no con la mirada atrás. Movilización sindicalista, movimiento 15 M, movilización por el derecho a decidir y la libertad de Cataluña.

    ResponderEliminar
  4. alexandros15/9/11, 22:25

    o sea tirando balones fuera y no reconociendo que EUIA es una sigla cadaverika que se arrastra pustulante hasta que sea definitivamente finiquitada

    Por el derecho a decidir y la libertad en catalonia...como no , si se me olvidaba que tb sois sucursalilla de ERC y de Reagrupament pero votados por algun charnego despistado

    ResponderEliminar
  5. Ale, Somos una sucursal diabólica de esencia trabajadora, sindicalera, del derecho a decidir x cat, i además quincemayista... rabo y cuernos incluidos!

    ResponderEliminar
  6. Alexandros17/9/11, 1:46

    no...simplemente una patetika excrecencia excubanosovietika trocada en tontiprogresismo nivel II ( el nivel I se lo dejo a ZP)
    ojala fuerais algo...es que el drama es que sois como el niño del 6 sentido....estais muertos pero no teneis ni idea ¡¡¡

    ResponderEliminar