12/9/11

La Diada per la llengua i la llibertat

Sota la flama del Fossar de les moreres de Barcelona varem quedar amb en Txelui Moreno, portaveu de l'esquerra abertzale que forma part de Bildu; aprofitarem per fer un cafè i tractar sobre les perspectives a Euskadi i Nafarroa, i a l'estat, després de l'anunci d'Aralar de demanar el vot per Bildu a les properes eleccions estatals del 20 de novembre. La incorporació d'Aralar a la campanya pot fer fins i tot que es canvïi el nom de Bildu.

Des del POR estem estudiant amb deteniment el procés d'aplegament de forces polítiques de les esquerres, amb possibilitat de confluència entre tendències federalistes i independentistes, sota la premissa del dret a l'autodeterminació, a decidir per la ciutadania en consulta vinculant. L'intercamvi d'informació amb Txelui Moreno, continua l'entrevista efectuada a Pamplona a l'agost, i seguirà a Guipuzkoa. Bildu acarona la possibilitat d'igualar i fins i tot superar al PNB a les eleccions.

Enguany l'acte de la Comissió independentista Fossar de les Moreres al passeig del Born, va estar centrat en el lema "Unitat per la independència. Prou agressió al català".

Entre les diferents persones oradores es va encetar l'acte amb la Núria Cadenes. La Núria, amb el seu tarannà poètic i desimbolt va animar amb la defensa a cor plet,"El català única llengua vehicular a l'Escola pública", plantejant "Insubmissió, seguirem amb la defensa de la nostra llengua". La convocatòria per avui a les 19 h de concentracions davant de tots les Ajuntaments donava fe i color a la demanda.

Al finalitzar el seu parlament, vaig anar a saludar a la Núria, i tot seguit em va assenyalar que tenia ben present que el POR li havia donar suport en els moments pitjors de repressió.

L'acte el finalitzà Txelui Moreno, en tant que representant de l'esquerra abertzale. Va agrair la solidaritat tradicional de Catalunya amb el País basc, i en concret l'última per la legalització de Bildu. Ara encara tenen pendent la de Sortu. Explicà que Bildu era un aplegament o espai sobiranista i independentista de l'esquerra basca, on també hi han de tenir lloc sectors federalistes, amb l'objectiu de superar el PNB, per la defensa de la llibertat d'Euskal Herria davant de l'estat. El dret de decidir és per Bildu la pedra de toc, i seguiran la lluita amb tota la paciència i energia necessària per mitjans democràtics i sense violència. Acabà amb el "si tu estires per aquí, si tu estires per allà, tomba, tomba, tomba..." d'en Lluis Llach.

A la manifestació de la tarda de les organitzacions independentistes i per la llibertat de Catalunya, va haver-hi molta més gent que l'any anterior, les CUP van ocupar força espai, i EUiA va sostenir el seu seguici com tots els anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario