20/9/11

Sumar a les eleccions, ampliant sense exclusions

La trobada de Bastida d'EUiA del passat divendres 16 va reflectir les següents idees per EUiA: Cal un projecte clar, i cap on es vol anar. Cal un canvi a EUiA profund, en la política, l'acció i orgànic (equips, consens, compartir, transparència). Amb la defensa de les condicions socials i drets de la gent treballadora i joves. Combatre la violència contra els més pobres. Contra el govern dretes CiU i polítiques dretes a l'estat, retallades. Aliança entre els segments sindicalistes, 15 M, i organitzacions polítiques. Aliança amb la lluita pel dret de decidir i per consulta vinculant; defensa del català llengua vehicular. EUiA moviment de la mobilització, perfil més combativa; traslladar això al Parlament i no al revés. Amb l'ecologisme el d'esquerres. Respondre a les alertes que situa el 15 M: a) democràcia, b) representació, c) renovació, d) implicació a les lluites, e) connectar amb la població i capacitat de mobilització, f) participació. Apostem per sumar, sense prevencions, experiències com Espai Obert de Rubí i evolució actual amb altres Entitats. Pendent una crítica sòlida de l'experiència del tripartit.

A partir del debat es va acordar la moció que proposarem adoptar al Consell Nacional d'EUiA del dimecres 21 de setembre:

EUiA està per sumar i signar en la coalició real existent IU-ICV-EUiA i l’expressió pròpia a Catalunya. En el cas de que ICV no volgués aquesta coalició, EUiA es mantindrà amb la signatura a la coalició amb IU.

I també, sobre la candidatura per la persona diputada d'EUiA i a la proposta de llista conjunta unitària amb Joan Josep Nuet:

Participaren i impulsarem la llista conjunta unitària amb Joan Josep Nuet per diputat. Las bases polítiques i de programa d'aquesta candidatura han d'assenyalar un tomb complert d'EUiA: a) a la nova situació política; b) a la regeneració de l'esquerra, amb el compromís de la confluència entre el moviment sindicalista, el 15 M, la mobilització pel dret de decidir amb consulta vinculant, i l'esquerra política; c) amb l'empoderament de les assemblees d'EUiA, transparència política, equips de treball des de la base a la coordinació - direcció; d) amb l'orientació de les assemblees i organització al treball parlamentari; e) amb la reflexió pendent i crítica a politiques del tripartit i/o de posicionaments de la coalició en la política parlamentaria; f) estem pel compliment dels acords que signem, amb uns i altres. I amb la col·laboració i el compartir la tasca política del parlamentari entorn el grup parlamentari.

Foto: Vista parcial de la trobada. F. Martínez

No hay comentarios:

Publicar un comentario