2/9/11

En defensa dels CAP

Els retalls als serveis de la Salut pública per part del govern de CiU estan degradant dia a dia la cura de la ciutadania, i les condicions laborals del personal treballador d'Hospitals, CAPs i entorn.

Des de l'1 de setembre, tancaran en horari nocturn 18 Centres d’Atenció Primària de Barcelona, 12 de Tarragona, 11 de Girona i 5 de Lleida. L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida perllongarà al setembre el tancament de 120 llits a les plantes de cirurgia, medicina interna, otorrí, urgències i la UVI. La convulsió del sector fa gresca mobilitzadora d'ençà tot l'any, sense arraulir-se per l'estiu i les vacances.

Avui 2 S La Marxa d'Usuaris i Sanitaris en contra de les Retallades serà amb diferents columnes des dels Hospitals fins a la Conselleria de Salut. És una mobilització unitària i general convocada des de la PUHC (Plataforma d 'Usuaris i Hospitals Catalans), amb l’adhesió dels Grups de Defensa de la Sanitat Pública, i el suport de la Comissió de Salut d’#acampadabcn i diferents Assemblees de barris i pobles, també d'organitzacions polítiques com EUiA.

Alliçonador és el fet de que a altres CAPs no s'atrevissin a desallotjar-los a l'haver estat a temps de convocar a més gent que van fer d'escut ciutadà davant dels Mossos d'Esquadra.

La resposta repressiva no resol sinó que agreuja la causa. Adjunto la posició de L'AURORA-POR que: Condemna el desallotjament policial dels caps i dona suport a les mobilitzacions i accions en defensa de la sanitat pública.

Diferents unitats dels mossos d’esquadra han desallotjat els Centres d’Atenció Primària de Castellar, Badia del Vallès, Santa Perpetua i Sabadell. Les persones que des de feia setmanes havien ocupat els CAP en protesta per les retallades del govern CiU que han comportat el tancament de les urgències en horari nocturn i per tant una pitjor qualitat de l’atenció sanitària, han estat desallotjades per més de 150 agents antidisturbis.

El conseller de salut, Boi Ruiz, ha afegit, al seu atac a la sanitat pública, la repressió al moviment de protesta que exigeix la reobertura dels serveis i que ha posat en evidencia el caos en el que s’ha instal·lat l’atenció socio-sanitària a Catalunya.

Els milers de persones que arreu del país i durant tot l’estiu han fet palès el seu desacord amb manifestacions, talls de carreteres, pancartes i ocupacions d’equipaments sanitaris per fer palès el seu rebuig a la política de retallades de CiU ja ha trobat la resposta en el govern Mas: davant la defensa de la sanitat s’envia al mossos, en la mateixa línea que davant el risc de pobresa ha deixat sense la Renda Mínima a milers de persones.

L’agressió patida per les persones que havien ocupat els CAPs del Vallès no pot quedar sense resposta. Hi ha altres CAP amb acampades i ocupats per veïns i veïnes que estan defensant el seu dret a una sanitat pública de qualitat com a Viladecavalls i els CAP desallotjats ja han estat tornats a ocupar pels propis veïns.

És l’avant-sala de les mobilitzacions per respondre al tancament de les urgències de nit i la retallada d’horaris de serveis a 46 CAP de tot Catalunya, que s’afegeixen al tancament de plantes senceres d’hospitals, l’allargament de les llistes d’espera i que posa en perill milers de llocs de treball i de retruc la qualitat de la sanitat pública com els ERO als diferents Hospitals, com la Mútua de Terrassa, l’Esperança, 2 de maig- Creu Roja, l’Hospital de Mar a Barcelona, el Joan XXIII a Tarragona, el Trueta... Les retallades del govern Mas posen en perill la salut!

El Partit Obrer Revolucionari (POR), que forma part d’EUiA, anima a la ciutadania, als usuaris i usuàries de la salut pública, als treballadors i treballadores de la sanitat, als joves, la gent gran… a manifestar-se i participar a les mobilitzacions que sortiran de diferents poblacions i barris i que confluiran en la marxa en DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA a Barcelona el proper 2 de setembre a les 18h davant la Conselleria de Salut a la Travessera de les Corts, 131-159.

No hay comentarios:

Publicar un comentario