22/9/11

EUiA per l'acord i sumar en comptes de restar i dividir

EUiA vol acord i sumar, i treballarà per aconseguir-ho. En el Consell Nacional d'ahir vespre EUiA ha elaborat una posició política clara, amb una perspectiva ferma, és a dir, una orientació de mobilització contra les retallades d'austeritat i les involucions democràtiques.

L'estratègia d'EUiA contempla els aspectes socials, sindicals, democràtics, i també els electorals, inclòs el tipus de coalició àmplia i unitària que s'escau per una bona referència política; una bandera adient a les necessitats i exigències de les bases socials, entre les que tenim molt en compte el 15 M.

Aquesta posició política s'ha plasmat en un breu document d'una plana que ahir vàrem adoptar per 66 vots a favor, 4 en contra i 18 abstencions.

El document ha estat elaborat de manera compartida, amb les diverses opinions i posicions al si de la comissió electoral. En el mateix consell encara es va precisar la proposta sobre la fórmula a partir de dos consideracions o esmenes.

Una modificació presentada per mi, amb la convicció de que era una expressió d'una immensa majoria, des del suport d'una bona part de membres del consell. L'esmena deia "és a dir EUiA aposta perquè aquesta coalició ICV-EUiA mantingui l'Acord electoral amb IU"... i d'altres expressions de l'esquerra i que la Coalició ICV sumi vots, percentatge i Grup Parlamentari conjunt.

Aquesta esmena va ser objecte d'un reguitzell d'intervencions, amb la variant d'acotar i canviar el concepte "aposta" que ja venia de la redacció original del text i podria donar a entendre un vol i dol.

Aleshores vaig tenir la satisfacció de que el coordinador l'assumís, encara millorant-la amb altres aportacions i eliminant l'assumpte d'apostar.

Vaig trametre també la consideració de "en el cas de quedar a una persona diputada escollida es repartirà la legislatura". Però això, també molt majoritari, va quedar com a reflexió per contribuir a una bona negociació.

Adjunto tres paràgrafs de la resolució adoptada, es pot consultar complerta al web d'EUiA:

"És en aquesta situació que EUiA defensa la necessitat de canvis en les polítiques. Les nostres prioritats programàtiques electorals i per la mobilització són: la lluita per l’ocupació i la seva qualitat; la defensa dels serveis públics; una nova fiscalitat progressiva, la defensa de la democràcia i l’aprofundiment de l’autogovern de Catalunya. (...)

EUiA defensa la suma i la unitat. EUiA aposta de forma decidida per la reedició de la Coalició d’ICV-EUiA. La posició d’EUiA és que aquesta Coalició ICV-EUiA mantingui l’acord electoral amb IU i d’altres expressions de l’esquerra i que la Coalició amb ICV sumi vots, percentatge i Grup Parlamentari conjunt. (...)

És objectiu d’EUiA que la representació parlamentària de la Coalició ICV-EUiA sigui plural. EUiA defensem una primera posició qualitativa a la llistes electorals en el número 2 a les quatre circumscripcions catalanes".



No hay comentarios:

Publicar un comentario