15/9/11

EUiA Sant Adrià per sumar i reforçar la coalició IU-ICV-EUiA

L'Assemblea d'EUiA Sant Adrià del Besòs s'ha expressat per "sumar" i "reforçar la coalició IU-ICV-EUiA", a més "ho fem extensiu a EQUO", mentre diuen que "seguim amb molta atenció el procés de Refundació de Izquierda Unida i la Convocatòria Social". Adjunto la resolució.

El proper 20 de novembre de 2011 estan convocades les properes eleccions generals al Congrés de Diputats i Diputades. Unes eleccions que tanquen una legislatura on el govern del PSOE encapçalat per José Luis Rodríguez Zapatero ha realitzat els atacs mes demolidors de la etapa post-franquista contra la classe treballadora i la democràcia.

La crisis financera, econòmica i de model que vivim no ha trobat una resposta social i d'esquerres per part del PSOE, ben al contrari el govern de l’Estat ha aplicat les receptes que els especuladors financers han proposat amb la conseqüència de donar encara més poder al món financer per desmantellar i privatitzar els serveis públics i els sistemes de protecció social com també buidar de poder a les institucions democràtiques escollides per la ciutadania, tal i com ho demostra la retallada social en ajuts a la dependència, congelació de les pensions, retallada del sou del personal públic, augment de l’edat de jubilació, augment del temps de cotització per la prestació per jubilació, la reforma laboral facilitant i abaratint l'acomiadament, la precarització de la ocupació, la modificació de la Constitució per reduir la inversió pública i social de l'estat antidemocràtics, etc ...

A Catalunya a més, el govern de CiU que va sortir de les eleccions autonòmiques de novembre de 2010 ha incrementant encara més les retallades socials i reduccions dels serveis públics amb el mateix objectiu: precaritzar els serveis públics, privatitzar l’educació i la sanitat i fer mes gran l’escletxa de la greu exclusió social que pateixen diversos col·lectius.

Les mesures aplicades pels governs de PSOE i CiU, sense oblidar el suport del Partit Popular de forma permanent a tots dos, han trobat resposta i mobilització social des de diversos col·lectius: sindicats, formacions polítiques d'esquerres, col·lectius professionals i el denominat 15-M, entre d'altres, situant novament la necessitat de un canvi de model econòmic, productiu, social i polític.

Es per això que l'assemblea d'Esquerra Unida i Alternativa de Sant Adrià de Besòs entoma la preparació de les eleccions generals com un moment clau de reacció i resposta a un model neoliberal desfermat en la seva voracitat de guanys econòmics i control del poder polític.

La nostra assemblea es compromet a treballar decididament per el creixement electoral del espai d'esquerres i ecologista que representem i així barrar el pas a la dreta del Partit Popular que trobarà una gran part del seu programa fet (baixa fiscalitat, baixa inversió social, precarietat de la ocupació....) i que acabarà privatitzant el estat del benestar.

A Esquerra Unida i Alternativa de Sant Adrià seguim amb molta atenció el procés de Refundació de Izquierda Unida i la Convocatòria Social, convençudes que es el millor procés per la obertura i la suma de mes col·lectius al espai de la esquerra transformadora arreu de l'Estat.

Ara es moment de sumar, per fer front al més gran atac a les condicions de vida de la gent treballadora i del seu patrimoni de lluita i conqueriment de drets, ara es moment de reforçar la coalició IU-ICV-EUiA que ha portat de forma decidida i coherent al Congrés de Diputats i diputades les reivindicacions i defensa de la classe treballadora.

L'assemblea d'EUiA de Sant Adrià es co-rresponsable amb Izquierda Unida, som part del projecte federal i republicà que compartim i demanem a la direcció nacional de ICV a que se sumi novament a la coalició IU-ICV-EUiA. Tanmateix, ho fem extensiu a EQUO, ja que no compartim ni entenem un futur amb exclusions de cap espai polític de l’esquerra transformadora i ecologista.

La coalició amplia que representem s'ha de repetir i ampliar per així poder garantir a la gent treballadora de les nostres ciutats que serem forts social i parlamentàriament davant de la dreta insolidària i excloent que representen Partit Popular i Convergència i Unió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario