29/10/15

L’inici del procés constituent que proposen JxS i CUP


Portaveus AExRC.
L’Acord d’Esquerres per la República Catalana (AExRC) promou que el procés de ruptura porti a bon fi la constitució de la república catalana.
Faig esment alhora que la proposta de declaració de JxS i CUP necessita incorporar els elements de rescat social, així com de preveure un suport massiu de la ciutadania mobilitzada.
És cabdal que la població treballadora vegi en la defensa i la consecució de la llibertat sobirana catalana el mitjà rupturista democràtic per aconseguir les millores imprescindibles a les necessitats socials més elementals i universals.
Un cop més, AExRC (Acord d’Esquerres per al República Catalana) vol donar veu a les persones arrelades a l’esquerra transformadora catalana i alhora plenament identificades amb el procés sobiranista  majoritari a Catalunya. Es per això que manifestem:
1.- AExRC celebra la proposta de resolució parlamentària presentada ahir per JuntsxSi i CUP en tant que marca l’inici del procés constituent cap a la República Catalana. Entenem que es compleix així el mandat democràtic resultant de les recents eleccions del 27-S.
2.- AExRC encoratja a fer un esforç per tal d’ampliar al màxim el suport parlamentari a la resolució, totalment o parcialment, atès que altres programes electorals, i en especial el de CSQEP, contemplen posicions en bona part coincidents amb les expressades a la proposta, que farien difícilment comprensible una actitud de rebuig complet.
3.- En qualsevol cas, AExRC es compromet a incorporar-se activament al procés participatiu cap a la República Catalana anunciat a la mateixa proposta, així com a propiciar la màxima participació d’altres persones i entitats de la societat civil.
4.- En aquest sentit, farà arribar als grups promotors diversos suggeriments per tal que en el text definitiu quedi reforçada la voluntat de ruptura democràtica amb el statu quo actual, així com la d’avançar paral·lelament en la regeneració democràtica i en la lluita contra les desigualtats socials. 
AExRC, 28 d’octubre de 2015.

No hay comentarios:

Publicar un comentario